Ovo je zamjenik SDP-ove kandidatkinje za načelnicu u Konavlima

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Poznat je kandidat za zamjenika SDP-ove kandidatkinje za načelnicu Konavala Anite Ruso Glasnović. Riječ je o Mihu Bokarici. 

Miho Bokarica, ing., oženjen, otac dvoje djece, rođen 1950. godine u Dubrovniku. Osnovnu školu završio na Grudi, a srednju pomorsku u Dubrovniku. Diplomirao 1977. godine na Višoj pomorskoj školi u Splitu brodsku elektroniku uz konstantne odlaske na brod.

Sredinom osamdesetih godina prelazi na posao u Uredu za obranu u Centar za Obavještavanje na poslove radio, telekomunikacije i sustavi za uzbunjivanje u Dubrovniku.

Uključuje se u ratne pripreme Republike Hrvatske 1990., te u Domovinski rat 25. svibnja 1991. godine. U ljeto 1992., s pozicije dozapovjednika za tehničku podršku svoje postrojbe, ukazom generala Janka Bobetka preuzima mjesto zapovjednika postrojbe te među prvima ulazi u okupirane Konavle.

Po zapovjedi predsjednika Republike Hrvatske dr. Franja Tuđmana da se aerodrom u Konavlima osposobi i otvori za civilni zračni promet u roku mjesec dana, Miho Bokarica daje maksimalnu tehnološku, logističku i tehničku podršku, a Zračna luka Dubrovnik otvara se u zadanom roku.

Na vlastiti zahtjev 1994. godine izlazi iz vojske i zapošljava se u Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe - podružnica Dubrovnik gdje ostaje do odlaska u prijevremenu civilnu mirovinu, po osobnom izboru.

Danas se bavi aktivnostima na svojoj domovini u kojoj sa suprugom 2012. godine otvara etnozbirku, a koja priča priču o životu u Konavlima do 1900., te o agroturizmu u Konavlima. Domovina i sve obiteljske kuće u domovinskom ratu su pretrpjele velike devastacije i dijelom potpaljene požare. Uz pomoć obnove i značajnim vlastitim ulaganjima, imanje je obnovljeno. Sad je „Konavoska kuća Bokarica“ destinacija koja uz etno zbirku posjeduje i dodatnu ponudu za smještaj gostiju - održivi razvoj i aktivni turizam.

Miho trenutno dovršava svoju knjigu radnog naslova „Od Konavala do Konavala“ smještenu u vrijeme od 1990. do 1993. godine u kojoj objašnjava sa stajališta obavještajnog djelovanja kako se Dubrovnik obranio u ratu.

Goran Mratinović

Vezane vijesti: 

'RASTEGNI GRANATE DA TRAJE CIJELU NOĆ!' Ovo je Konavljanin koji je slušao stravične riječi agresora dok su napadali Dubrovnik (FOTO)

Popularni Članci