PERICA PUŠIĆ (HSS) NAJAVIO: Osnivanje Konavoske razvojne kuće bit će moj prvi načelnički potez

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: HSS, promo
Općinski odbor HSS-a Konavle uputio je priopćenje koje prenosimo u cijelosti. 

Povodom Europskog tjedna koji se posebno obilježava Danima otvorenih vrata EU projekata, konavoski HSS najavljuje aktivniji pristup u povlačenju sredstava iz EU fondova.

- Dosadašnja općinska uprava nije dovoljno radila na povlačenju EU sredstava. Trebamo potpuno drugačiji pristup ako želimo biti najbolji. Ulaganja se ne trebaju odnositi samo na promet i drugu infrastrukturu, već trebaju biti usmjerena i na ljudski kapital, vještine, obrazovanje, istraživanje i inovacije, pametne energetske mreže, stambena pitanja, socijalne i zdravstvene ustanove, kao i na potpore za pokretanje i rast novoosnovanih poduzeća - naglasio je Perica Pušić, kandidat HSS-a za načelnika Općine Konavle, a inače projektni menadžer za EU fondove pri Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Pušić najavljuje da će odmah javnim natječajem pronaći dovoljno mladih ljudi iz Konavala i osigurati im edukaciju za povlačenje sredstava iz EU fondova.

- Dio ćemo ih angažirati u Konavoskoj razvojnoj kući i biti će na usluzi privatnim poduzetnicima, a preostale ćemo rasporediti u općinsku administraciju i općinske  tvrtke. Ovaj pothvat općinski proračun koštati će nula kuna, jer će mladi stručnjaci svoje  plaće pokrivati iz projekata. To je moj posao i znam kako stvari s EU fondovima funkcioniraju. Mi moramo kroz fondove EU  koji nam stoje na raspolaganju osigurati Konavlima dodanu vrijednost i maksimalno ih iskoristiti za održivi razvoj. Cilj je osigurati maksimalnu podršku i vjetar u leđa konavoskim poduzetnicima, a u općinsku administraciju ubrizgati nove ideje i novu energiju – objašnjava Pušić.

Osnivanje Konavoske razvojne kuće (KORAK) osigurat će mogućnost iskorištavanja fondova EU, a stanovnicima Konavala koji žele ostvariti poduzetnički projekt pružit će potpunu uslugu.

 

 OO HSS-a Konavle

Popularni Članci