PEZO, POTREBICA, BEKIĆ, OBRADOVIĆ Evo tko se sve našao na listi HDZ-a za Gradsko vijeće (FOTO/VIDEO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Julia Mačinković, Ivona Butjer
Dubrovački HDZ danas je u prepunoj dvorani hotela Park predstavio kandidate koji su se našli na listi za Gradsko vijeće. HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Mato Franković nije mogao prisustvovati predstavljanju zbog obveza koje ima kao zastupnik u Hrvatskom saboru, ali se prisutnima obratio putem videopoziva.

'Ispričavam se jer danas nisam s vama. Ostalo nam je 17 dana do izbora. Danas smo predstavili listu časnih i poštenih ljudi. Nikoga od njih ne bih htio posebno izdvojiti, ali moram se zahvaliti našem Olimpijcu Paulu Obradoviću. Ono što želimo je pobjeda u prvom krugu, a 5 200 prikupljenih potpisa građana nam daje zapravo kako bismo rekli da smo mi snaga HDZ-a i oni koji će preuzeti odgovornost za Grad. Riješit ćemo ključne infrastrukturne probleme u naredne četiri godine,' izjavio je.

Inače, HDZ-ovi kandidati za Gradsko vijeće su:

1. Mato Franković, nositelj liste i gradonačelnički kandidat
2. Marko Potrebica, ravnatelj SC Dubrovnik
3. Blaž Pezo, ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik
4. Zrinka Raguž
5. Marijo Bekić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik
6. Pero Milković, predsjednik mladeži HDZ-a
7. Krešimir Marković
8. Ivan Maslać
9. Emilijo Puljizević
10. Gordan Špero
11. Katarina Doršner
12. Paulo Obradović, V.K. Jug
13. Stjepan Đuričić
14. Marijana Majić
15. Ivo Lučić
16. Srđan Margaretić
17. Zvonimir Koporčić
18. Marija Ivanković
19. Nikolina Soko
20. Andrej Drobac
21. Ivan Majstorović
22. Ivana Marić
23. Teo Grbić
24. Antonija Sokal
25.Ivo Jelić, osnivač gradskog HDZ-a

Govor je održao aktualni župan i HDZ-ov kandidat za župana na predstojećim lokalnim izborima Nikola Dobroslavić.

'Na našem zadnjem okupljanju sam najavio pobjedu HDZ-a na izborima, a to sada mogu samo potvrditi jer smo nakon skupa imali dobru pretkampanju, što ste predstavili program za Grad koji je odličan, a drugi još nisu uspjeli pripisati. Imamo odličnog kandidata Frankovića i listu. Naši politički suparnici su knock downu no najavljuju kako će se iskazati na regionalnoj razini. Neka dođu, ovdje su izgubili malo glasova, a mi ćemo im priuštiti veći gubitak da znaju gdje im je mjesto,' kazao je te podsjetio kako je na gradskoj razini HDZ prikupio 5 tisuća, a na županijskoj 12 tisuća potpisa.



Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Orlanda Tokić kazala je kako će HDZ realizirati svoj predizborni program jer, kako kaže, imaju sposoban tim te je naglasila kako ne sumnja u pobjedu HDZ-a na lokalnim izborima.

'Osjećam veliki ponos. Ponosna sam što stojim ispred vas i što mogu predstavljati HDZ. Mislim kako najčešće pitanje upućeno meni je bilo što mi sve ovo treba. Odgovor je jednostavan – ne treba mi. Nije stav potrebe nego preuzimanja odgovornosti za Grad, za sve nedostatke koje svakodnevno gledamo. Nedostatak stanova, vrtića, škola, kvaliteta života koju ne možemo priuštiti svojoj djeci, sugrađanima starije dobi su nešto što nas sve kao građane pogađa svaki dan. Problemi infrastrukture su nešto s čime se sugrađani svakodnevno susrećemo, a ne bismo trebali u 21. stoljeću. Govorim problemi, no to su zapravo izazovi,' kazala je.

Nekoliko riječi kazala je i kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Jelka Tepšić.

'Ovo je prvi politički govor u mom životu. Prihvaćajući kandidaturu prihvatila sam odgovornost i obvezu, a iskazujem čast što ću služiti odgovorno i časno građanima Grada Dubrovnika. Procijenila sam kako je vrijeme da sve što sam baštinila od Grada koji mi je dao osjećaj za mjeru to Gradu i vratim. Naglasila bih kako ćemo brinuti da se turizam razvija na održiv način i da ćemo se pobrinuti da bude što kvalitetniji kako bi bio izvor zadovoljstva i sugrađanima, i turistima,' kazala je te dodala kako će sve svi projekti temeljiti na strateškim dokumentima i kako će razvijati nove kulturne projekte.

Kao potpredsjednik gradskog HDZ-a govor je održao i Marko Potrebica.

'Vi ste jamstvo pobjede na izborima 21. svibnja ove godine. Nakon svega što smo dvije godine radili u Gradskom vijeću i u tri mjeseca, te načina kako ste skupili rekordnih 5 tisuća potpisa, kažem vam u svoje ime i ime predsjednika stranke Mata Frankovića - hvala. Htio bih vam prepričati anegdotu od jutros. Negdje iza 11 ura, zovem Mata i pitam ga dolazi li, a on kaže da vjerojatno hoće, ali da nije siguran. Predložio sam da odgodimo predstavljanje, a on je kazao - HDZ je organizacija, to je stranka, imamo tim za pobjedu i tim koji će predstaviti listu bez obzira na to što sam ja u Zagrebu. A što se dogodilo u Zagrebu? Šalje Mato Franković poruku i kaže - imamo predsjednika Sabora! Tako europski političari vode Hrvatsku, a on je jedini saborski zastupnik iz Dubrovnika od danas u Saboru,' izjavio je.

Tijekom svog govora, Potrebica je naglasio kako je 'HDZ u Gradskom vijeću odradio 20 milijuna projekata u dvije godine putem amandmana' i pri tome spomenuo projekte kao što je asfaltiranje u Dubravici, besplatni udžbenici za osnovnoškolce i veće plaće za odgojiteljice.

'Ovu listu možete s ponosom pokazivati sugrađanima. Uvjereni smo kako ćemo imati 13 mandata u Gradskom vijeću. Na čemu temeljimo svoj optimizam? Smijali su nam se kad smo spominjali Dubravicu gdje smo doveli asfalt nakon tko zna koliko godina i time pokazali kako je svaki dio ovoga Grada jednako važan; od Straduna do Dubravice. Jedini imamo jasan predizborni program. Danas je u Gradu aktualna tema prepisivanja, govore kako HDZ prepisuje, a ja kažem – koji to čovjek hoda ovih Gradom, a ne vidi probleme? Mi ne detektiramo probleme samo nego nudimo rješenja,' kazao je Potrebica.

Istaknuo je temeljne projekte koje je HDZ obećao u svom predizbornom programu, kao što su POS stanovi, dovršetak radova na pročistaču, rješavanje problema s kanalizacijom, gradnja dvaju vrtića, nadogradnja vrtića, škola, gradnja doma umirovljenika, sportska dvorana, ulaganja u sportsku infrastrukturu u koju se, kako kaže, 'zadnji put uložilo pokoju kunu prije 30 godina'.

'Nama govore kako prepisujemo program i kako obećavamo brda i doline, no sad ću vam nešto otvoreno reći – voditelj sam projekta izgradnje Studentskog doma. 25 milijuna eura smo donijeli u ovaj Grad iz EU fondova. Cijela gradska uprava je donijela dva milijuna kuna. Svi su otprilike nabrojili iste projekte, ali HDZ ima rješenje, izvore financiranja i vremenski rok koji je realan,' kazao je te najavio kako će 'HDZ voditi Grad narednih 20 godina'.

Uputio je kritiku na račun bivše gradske vlasti za koju tvrdi kako je 'Ilijna glavica jedini kapitalni projekt koji je napravljen'. Naglasio je kako ne tvrdi kako se u Gradu nije napravilo ništa, ali je zamjerio nedostatak kapitalnih projekata. Uputio je kritiku i na ponašanje HDZ-ovih političkih oponenata u kampanji.

'U ovoj se kampanji ide protiv Frankovića i njegove obitelji na najniže moguće načine. Bivši akteri plasiraju laži o njemu, to je ispod ljudskog dostojanstva. Vodimo kampanju projektima i vizijama. Nemojmo kampanju bazirati na lažima i podmetanju. Politika je plemenita djelatnost u cilju služenja javnom interesu. Nećemo dozvoliti da nas politički protivnici vuku po blatu i da nam dijele morale prodike osuđeni kriminalci. Svaki put ćete dobit odgovor od HDZ-a!,' oštro je poručio Potrebica.

Popularni Članci