RAGUŽ O 'LEX VLAHUŠIĆU': 'Nedopustivo je nekome uskratiti temeljno pravo da bira i da bude biran!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Čelnik Dubrovačke stranke i njen kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima Željko Raguž prokomentirao je odluku Ustavnog suda prema kojoj 'lex Vlahušić' ostaje na snazi. 

'Čovjek sam koji je uvijek u životu bio prijatelj, a prijatelji se ne poznaju samo kad je dobro, nego i u lošim situacijama. Kad bih rekao išta loše protiv Vlahušića, to bi bilo kao da protiv sebe govorim. Mi smo u nešto manje od četiri godine odlično funkcionirali. Žao mi je što je uskraćeno osnovno pravno nekome da bira i nekome da bude biran,' izjavio je Raguž koji je donedavno obnašao dužnost zamjenika gradonačelnika u Gradu Dubrovniku.

Navedeno je procijenio rezultatom igre velikih igrača.

'Dubrovniku treba jedna snažna lokalna stranka. O njemu ne trebaju odlučivati ni Bernardić, ni Plenković, ni neki drugi nacionalni političar. Što prije shvatimo kako su Istrijani najsretniji ljudi u zemlji jer imaju snažnu lokalnu stranku i jer im se ne prošetavaju face iz Zagreba i Metkovića, to će nam biti bolje. Ako Dubrovčani žele da im se Grad vodi s Markovog trga ili Metkovića, ne trebaju glasati za mene, imaju puno drugih opcija,' zaključio je Raguž.

Inače, na izbore kao gradonačelnička kandidatkinja SDP-a izlazi i Šimac Bonačić, također Vlahušićeva donedavna zamjenica. 

Popularni Članci