TO SVI ČEKAJU! Saznajte prvi rezultate izbora uz Izlazne ankete Dubrovačkog dnevnika!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
Dubrovački dnevnik ponovno, po peti put, organizira izlazno anketiranje na dan izbora.

U nedjelju, 21. svibnja, anketari će biti prisutni na biračkim mjestima diljem Grada. Dubrovački dnevnik nastavit će s izlaznim anketama i u drugom krugu izbora.

Podsjetimo, Dubrovački dnevnik je u svibnju 2013. godine po prvi put organizirao izlaznu anketu čiji su ishod bili točni rezultati pobjednika i broj vijećničkih mjesta, u oba kruga. izlazne ankete Dubrovačkog dnevnika i 2015. bile su prva informacija o rezultatima izbora koje su prenijeli vodeći nacionalni i drugi lokalni mediji. Rezultat je opet bio točan.

Projekt izlaznih anketa na području Dubrovnika i dijela okolice održat će se i 2017. godine, na osam biračkih mjesta. Jedan listić anketira izbor građana za gradonačelnika, dok je na drugom anketnom listiću popis lista za Gradsko vijeće.

Metodologija izračuna i broj anketiranih birača i ranijih godina je bio ključ točnosti i uspjeha izlaznih anketa u organizaciji Dubrovačkog dnevnika. na projektu izlaznih anketa sudjelovat će 25 osoba, dok se sam projekt priprema više od mjesec dana.

Brojni mediji iz Dubrovnika i Hrvatske objavit će rezultate ankete, dok će prvi rezultati anketa biti ekskluzivno objavljeni na Dubrovačkom dnevniku i na RTL televiziji već u 19.00 sati, kada prestaje izborna šutnja.

Vezane vijesti:

-EKSKLUZIVNE IZLAZNE ANKETE: Andro Vlahušić pobjeđuje u Dubrovniku sa 68 posto glasova

-EKSKLUZIVNE IZLAZNE ANKETE DUBROVAČKOG DNEVNIKA: U tijesnoj borbi za gradonačelničko mjesto pobjeđuje Vlahušić (INFOGRAFIKA)

-REZULTATI IZLAZNIH ANKETA: Vlahušić i Andrić u drugom krugu!

-EKSKLUZIVNO: Vlahušić sa 44, a Franković sa 25 posto idu u drugi krug! (INFOGRAFIKA)

Popularni Članci