OTVORENO PISMO 'BIVŠEM' Pero Vićan: Jednom lažov, uvijek lažov

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Predsjednik DDS-a Pero Vićan uputio je otvoreno pismo 'BIVŠEM', kako ga je naslovio, a koje prenosimo u cijelosti. 

Otvoreno pismo BIVŠEM

U bespućima svojih svakodnevnih izmišljotina i laži, računajući na zaborav pučanstva od kojih se ogromni broj bori s činjenicom kako preživjeti, odnosno  školovati ili zaposliti svoju djecu najveći lažov ovih prostora ponovo jaše.

Zamislite drskosti, da on u svojim istupima komentira prijedlog gospođe Terezine Orlić glede besplatnih jaslica i vrtića putem jedne od najvećih njegovih sramota a to je nezakonito višegodišnje prometovanje dubrovačke žičare.

Želim ga podsjetiti kao i ostalu dubrovačku i širu javnost da je Dubrovački Demokratski Sabor (DDS) glede nezakonitosti rada dubrovačke žičare u ožujku 2016 god pisao vrlo iscrpno pismo tadašnjem premijeru RH Oreškoviću, njegovim zamjenicama Karamarku i Petrovu, ministrima gosp.Butkoviću,  gosp. Paneniću, gosp. Mariću i glavnom državnom odvjetniku gosp.Cvitanu.

 Jedan broj uljuđenih ministara i drugih dužnosnika su odgovorili i očitovali se i to prije svega ministri Butković i Marić, te gospodin Petrov. Ovom prilikom ponovo želim podsjetiti gospodina Lažova da mu je DDS 04.03.2016.god to znači prije više od godinu dana dostavio i urudžbirao u njegovom bivšem uredu i na njega naslovili sve o problemu koncesije za žičaru.

 S obzirom da se Lažov nije ni počešao po guzici to isto pismo s popratnim dopisom dostavili smo i uredno urudžbirali 15.03.2016. svim tadašnjim vijećnicima Gradskog vijeća pokušavajući na taj način vršit pritisak da se pristupi rješavanju ovog izuzetno kriminalnog slučaja u Gradu.

Sretni smo i ponosni što je naše pismo pokrenulo neka ministrarstva  koja su nešto poduzela ali očito nedovoljno čvrsto ili je protuzakoniti korisnik  javnog dobra Excelsa nekretnine d.d. zlouporabio činjenicu novih parlametnih izbora.

On i samo on nas je doveo u situaciju u kojoj se danas nalazimo. Naravno da ćemo se svim  snagama založiti i u katarzi budućeg Proračuna Grada s lakoćom pronaći novac za besplatne jaslice i vrtiće za svu našu djecu od rujna 2017.godine.

Poštovani sugrađani da li je vama poznato da Grad godišnje plaća više od 1.000.000 kn (milijunkuna) najma za privatne prostore koji s pravim vrtićem nemaju nikakve veze.

Zamislite licemjerstva čovjeka koji  je u 8 godina mandata uspio spiskati više od 3 milijarde kuna javnog novca a da nije napravio niti jedan jedini, po normalnim standardima, vrtić.

Ne samo vrtić nego niti jednu novu školu, športski objekat ili neki ozbiljni komunalni projekat. To se zove zla sreća ovoga Grada.

Poštovani  sugrađani, a posebno  Vi čija djeca koriste usluge naših jaslica i vrtića prosudite  kakav kvalitet hrane jedu naša djeca koja  se iz jedne kuhinje na temperaturi od 40 stupnjeva i u nenormalnim prometnim gužvama  dostavlja u „improvizirane vrtiće“ .

Nemoj se BIVŠI brinuti gdje ćemo iznać lokaciju za izgradnju novog vrtića sa svim potrebnim standardima a tebe i tvoje dosadašnje najbliže  suradnike pitamo da javnosti objasniš kojim sve putevima je ogromno gradsko  zemljište u Solitudu kako, zašto i pod kojim uvjetima došlo u ruke onih koji ga danas uživaju?

Sve tvoje laži, potpomognute dobro plaćenim Reutersima, uz ispriku pojedninim medijima i pojedincima, ne mogu nikakvom alkemijom postati istina.

Svjestan si  činjenice da sve što si  radio je prohujalo s vihorom. BIVŠI ti  kao i neki raniji gradonačelnici, ponašaš se  po principu  poslije mene potop.

Za sada toliko, a narednih setemana podsjetit ću javnost na tvoje „uspjehe“ u Revelinu, Lazaretima, Garaži, Ragusa parkingu i drugim velikim projektima.

 Pero Vićan

Popularni Članci