VLAHUŠIĆ PODNIO KAZNENU PRIJAVU, FRANKOVIĆ ODGOVORIO: 'U Gradskom vijeću su svi podigli ruku za odluku!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Gradonačelnik Andro Vlahušić jučer je prilikom svog gostovanja na Dubrovačkoj televiziji kazao kako je podnio kaznenu prijavu protiv čelnika HDZ-a Mata Frankovića jer je njegova stranka, kako tvrdi Vlahušić, oštetila proračun za osam milijuna kuna.

Oni su preuzeli odgovornost gradonačelnika i odlučili da će oni upravljati javnim površinama. Vijeće i Povjerenstvo su za 40 kvadrata povećali stolove i stolice u Širokoj ulici, a na Vijeću su donijeli odluku da će 2,6 milijuna kuna manje uprihodovati u proračun od javnih površina. U konačnici, oštećen je proračun za osam milijuna kuna. Podnio sam kaznenu prijavu protiv Frankovića zbog zlouporabe položaja i ovlasti. Zbog zidina i propusta sam osuđen, a od tih zidina je 188 milijuna kuna uprihodovano u proračun Grada. Donijeli su odluku da oštete proračun za osam milijuna kuna. Sad me zanima jesu li svi jednaki pred zakonom, ali ne očekujem da će se pokrenuti istraga. Ali ja ću vjerojatno dobiti kaznenu prijevu jer će James Bond doći za dvije godine, i to znam reći u šali,' kazao je Vlahušić.

Franković je na njegove navode reagirao danas, i to putem društvenih mreža.

'U želji da me izjednači sa sobom, gospodin Vlahušić posljednjih dana bavi se pisanjem kaznenih prijava protiv mene. Posljednja koju je napisao je ona za javne površine u kojoj me optužio, citiram - Donijeli su odluku da oštete proračun za osam milijuna kuna. Sad me zanima jesu li svi jednaki pred zakonom, ali ne očekujem da će se pokrenuti istraga. Iz ovog videa jasno je da su vijećnici jednoglasno podržali konačni prijedlog odluke. Baš me zanima hoće li podnijeti kaznenu prijavu i primjerice protiv akademika Vekarića,' napisao je Franković, između ostalog, na Facebooku, a uz objavu priložio i video na kojem se vidi izglasavanje.

Popularni Članci