Povratak Ekvinocija na lokrumske hridi

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Legendarni Vojnovićev i Juvančićev „Ekvinocijo“, premijerno izveden 2004. godine na 55. Igrama, ovo se ljeto vraća na stijene otoka Lokruma. Tim povodom redatelj je Festivalski dramski ansambl okupio na probama u zagrebačkom HNK, a u srpnju s probama nastavljaju u Dubrovniku.

„Ekvinocijo“ je godinama osvajao srca festivalske publike čemu svjedoči pet godina igranja pred punim gledalištima, a ništa manje blagonaklona nije bila ni kritika. Dobitnik je četiri nagrade hrvatskog glumišta za 2004. godinu uključujući nagradu za najbolju predstavu u cjelini i za najbolje redateljsko ostvarenje, dok je Doris Šarić Kukuljica za ulogu Jele osvojila nagradu za najbolju žensku glavnu ulogu, a Deni Šesnić za oblikovanje svjetla nagradu za poseban doprinos kazališnoj umjetnosti.

Uz redatelja Joška Juvančića scenograf je Marin Gozze, oblikovatelj svjetla Deni Šesnić, kostimografkinja Ingrid Begović, dok se u ulozi Frana Dražića pojavljuje Frane Perišin, u ulozi Nika Marinovića Maro Martinović, Doris Šarić Kukuljica igra Jelu, Nikša Kušelj Iva Ledinića, a Nika Burđelez njegova je Anica. Vlaha Slijepog igra Kruno Šarić. „Ekvinocijo“ je na repertoaru 64. Igara 4., 5., 6. i 7. kolovoza.
 

Popularni Članci