'Sizif je položio vozački i odlučio koristiti blagodati mehanizacije'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Park Orsula
Koncertom Silentea na Orsuli prošle subote završio je glazbeni festival u Parku Orsula, projekt koji je i ove godine nadmašio očekivanja publike, ali i samih organizatora. Njihov kratki osvrt na dva i pol mjeseca vrhunskih glazbenih događanja, na najljepšoj pozornici na otvorenom na svijetu, prenosimo u cijelosti.

'Po završetku svega, glazbeni festival Park Orsula 2013 u potpunosti ocjenjujemo uspješnim u svakom smislu. Nebesima zahvaljujemo na dobrom vremenu jer samo smo jedan koncert morali odgoditi i održati naknadno, a uspjeli smo od najavljenih 19 koncerata održati njih 18. Ukupno je natupio 31 zasebni glazbeni sastav sa ukupno 136 različitih glazbenika.

Neno Belan, Vlatko Stefanovski, Majke i Silente su na Orsulu privukli značajniji broj publike i potvrdili naše pretpostavke da u Gradu postoji profilirana koncertna publika sa kojom vrijedi računati. Bilo je koncerata koji su uistinu odskakali višom kvalitetom, a koje je na žalost pratio manji broj gledatelja od očekivanog. Prije svega tu prvenstveno mislimo na Goribor, Teofiloviće i Miroslava Tadića, Damira Kukuruzovića, The Tiger Lillies i Vasil Hadžimanov band. Očigledno je da dubrovačka publika prije svega vjeruje provjerenim ” razvikanim ” imenima i to je upravo problem na kojemu valja raditi. Uz unikatnu ljetnu pozornicu koja u kontinuitetu njeguje i radi dobre stvari vremenom će se isprofilirati i publika.

Ove godine smo imali obiman program. Dva i po mjeseca smo svakog tjedna organizirali koncerte i svakodnevno se brinuli da sve prođe u najboljem redu. Pojedinci su bili zaista preko mjere preopterećeni silnim organizacijskim stresom i problemima koji se gledano iz vani ne vide i trebat će neko vrijeme da se uopće vrate u normalan životni ritam.


Pokušali smo dati jedan novi nivo u produkcijskom i organizacijskom smislu, baš kako to pozornica na Orsuli zaslužuje.


Želja nam je svakako da sve skupa učinimo još profesionalnijim i cijelu zimu ćemo ustrajno raditi na tome. Nakon zasluženog odmora praktično odmah krećemo u stvaranje baze za sljedeću godinu. Ideja je puno, prostora i želje za suradnjom sa drugim ustanovama i pojedincima još više.
U metaforičkom smislu zaključak koji se nametnuo bio bi otprilike ovakav: “Sizif je položio vozački i odlučio koristiti blagodati mehanizacije”


Kanimo nastaviti ulagati u prostor, opremu i komunikaciju s publikom a količina produciranog programa će nadalje biti u strogom reciprocitetu sa realnošću i okolnostima što do sada baš i nije bio slučaj zbog silnog entuzijazma i želje da se skrene pažnja na ovu ideju, da ona zaživi i bude prihvaćena. Sada kada je taj najgori dio posla odrađen, nastupa period opuštenije kreativnosti i pravog uživanja u svemu postignutome.

Od srca zahvaljujemo svim ljudima koji su dolascima na koncerte te kupnjom ulaznica i članarina podržali Park Orsulu kao i svima onima koji nas podržavaju a da mi to i ne znamo..

Popularni Članci