IVANKA SVOM OCU TRUMPU 'Ne tata, nemoj oduzeti prava homoseksualnim parovima'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Ivanka Trump i njen suprug Jared Kushner navodno su uvjerili Trumpa da ne potpiše zakon koji bi smanjio prava LGBTQ osoba. Kako prenosi Politico, Obama je za vrijeme svoje vlasti donio ukaz kojim se jačaju prava LGBTQ osoba na radnom mjestu.

Otkako je Trump došao na vlast, među novinarima i progresivnim grupama su kružili nacrti ukaza kojim bi se Obamina odluka poništila, piše Index. 

Navodno su upravo Ivanka Trump i Jared Kushner pomogli to spriječiti. Naime, prema izvorima Politica par je uvjerio predsjednika da izjavi kako će podržati Obamin ukaz iz 2014. godine.

Objava iz Bijele kuće

U utorak navečer, iz Bijele kuće su izjavili kako je  Trump odlučan da zaštiti prava svih Amerikanaca, što uključuje i LGBTQ zajednicu. "Predsjednik Trump nastavit će poštovati i podržavati LGBTQ prava, kao što je to radio i kroz predizbornu kampanju. Ukaz koji je 2014. godine potpisao predsjednik Obama, a koji štiti prava zaposlenika od anti-LGBTQ diskriminacije na radnom mjestu na državnoj razini, će ostati netaknut prema uputi predsjednika Donalda J.Trumpa.", dodali su.

Iz Bijele kuće su izjavili kako ukaz koji je kružio medijima nikada ne bi došao do stola Donalda Trumpa te kako je to bila samo jedna od 200 varijanti raznih ukaza koje su razmatrani za vrijeme tranzicijskog razdoblja.

Neke od njih su predložile vanjske grupe, neke tranzicijski službenici, ali prema izjavi Seana Spicera, nikada nije bilo namjere da ga se potpiše.

Nekoliko varijanti ukaza

Jedan od službenika Bijele Kuće je rekao za Politico kako su neki od ukaza koji kruže pravi, neki su samo nacrti onoga što bi ljudi voljeli, a neki su ideje koje vanjski suradnici predlažu.


Članovi vjerskih organizacija koji su bliski s Trumpovom administracijom su rekli kako su nasamareni:

"Vjerujem kako administracija cijeni vjerske slobode i kako će govoriti o tome. Razgovaram s ljudima u Trumpovoj administraciji i znam da im je jasna važnost ove odluke," rekao je Tony Perkins, direktor jedne vjerske organizacije.

Problem Mikea Pencea

Tony Perkins je rekao i kako je potpredsjednik jako osjetljiv po pitanju prava LGBTQ osoba. 

Ako je tako, moguće je da dođe do sukoba između Mikea Pencea, koji je evangelik i koji je potpisao zakon o slobodi vjere 2015. godine, dok je Jared Kushner Židov čiji je društveni krug bliži društveno progresivnim Njujorčanima. 

Izvor je za Politico rekao kako postoje osobe u Trumpovoj obitelji koje imaju određeni stav o tom pitanju i kako se odluke tamo i donose

Popularni Članci