Učitaje prijašnje vijesti
presuda bh hrvatima

Župan Nikola Dobroslavić ne vjeruje Haškom tribunalu

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju danas je presudom odredio odgovornost političkih i vojnih vođa bosanskohercegovačkih Hrvata za teške zločine u hrvatsko-bošnjačkom sukobu tijekom rata u BiH.
Popsugar

DUBROVNIK NA PRVOM MJESTU Američki portal složio je listu najpopularnijih mjesta u 2017. godini

Američki Popsugar objavio je jučer listu 12 destinacija koje su 2017. godine bile najviše u trendu.
kreće obnova

New York Times o Titovom brodu Galeb, ali i o Hasanbegoviću: 'On je ultranacionalist'

New York Times piše kako je Tito s jedne strane doživljavan kao antifašistički borac koji je šest jugoslavenskih republika držao zajedno više od 35 godina, dok ga druga strana naziva diktatorom koji je ubijao svoje neprijatelje.

ŠVEDSKA CRKVA Bog prestaje biti muško, Duh sveti postaje žensko, a svećenstvo prestaje koristiti termin 'Gospodin'

Švedska crkva je pozvala svoje svećenstvo da se, kad govori o vrhunaravnom božanstvu, suzdržava od korištenja termina “Gospodin” ili “On” već da jednostavno govore - Bog. Tako je u subotu objavio AP. Jer, Bog je rodno (ili ako hoćete spolno) neodređeniji termin.
1,4 milijuna eura

Crna Gora ima deset dana za isplatu odšteta logorašima iz Morinja

Vlada Crne Gore u narednih deset dana mora isplatiti odštetu po tužbama više od 200 Hrvata koji su bili zatočeni i mučeni u logoru Morinj u Boki Kotorskoj 1991. i 1992., javljaju u srijedu crnogorski mediji.
haaški sud

SREBRENIČKOG KRVNIKA STIGLA PRAVDA Ratko Mladić nepravomoćno osuđen na doživotnu kaznu zatvora

Ratni zapovjednik vojske bosanskih Srba Ratko Mladić, osoba čije je ime postalo sinonimom za najteže ratne zločine počinjene na europskom tlu nakon Drugog svjetskog rata, konačno se suočio s pravdom na koju se čeka više od dva desetljeća. Nepravomoćnom presudom Haaškog suda određena mu je doživotna kazna zatvora. Riječ je o prvostupanjskoj presudi Mladiću (75) koji je optužen za ratne zločine počinjene u vrijeme kada je obnašao dužnost zapovjednika Vojske Republike Srpske (VRS).
Apsurd

PUTOPIS Donosimo potpuno drugačiji pogled na Norvešku, licemjernu državu nesretnih alkoholičara

Norvežani nisu niti malo pametniji, niti sposobniji od Gvineja Bisauanaca, Burkina Fasoanaca, Ekvatorskih Gvinejaca, Kabo Verdežana, Srednjoafričkih Republikanaca, Svetih Kristoforaca i Nevisica ili Hrvata
jedinstveno tržište

ODLUKA EUROPSKE KOMISIJE Ako kupujete online, ova vijest će vas razveseliti

Ukoliko kupujete online iz zemalja EU-a, sigurno vam se dogodilo da naletite na obavijest da se roba ne dostavlja u Hrvatsku iako smo članica Europske unije. No uskoro se to više neće smjeti događati jer jučer su završili pregovori oko stvaranja jedinstvenog europskog digitalnog tržišta, o kojem Europska komisija odlučuje već više od godinu dana.
ogranak Dubrovnik

Članice Hrvatske udruge poslovnih žena Krug sudjelovale na kongresu poduzetništva žena u Ravenni

Na 10. kongresu poduzetništva žena jadransko – jonskog područja, koji se 16. i 17. studenoga održavao u Ravenni, sudjelovalo je  četrdesetak hrvatskih  poslovnih žena i poduzetnica, a između kojima su bile i poslovne žene iz Dubrovnika.  Kongres je organiziralo Tajništvo Jadransko – jonskih gospodarskih komora i HGK ŽK Split. Tema  Kongresa bila je "Doprinos poduzetništva žena održivom rastu u digitalnom dobu".
vladimir gojun

USPJEH FILMA KOJI JE MONTIRAO DUBROVČANIN 'Muškarci ne plaču' proglašen najboljim na Zagreb film festivalu

Bosanskohercegovački film "Muškarci ne plaču" Alena Drljevića, "moćan, hrabar i relevantan film, fenomenalnih glumačkih i režijskih vještina" osvojio je Zlatna kolica za najbolji dugometražni film ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala, koji završava u subotu navečer dodjelom nagrada.
globalno zatopljenje

TOPI SE LED NA GRENLANDU Prema predviđanjima NASA-e, među prvima će potopljen biti Dubrovnik

NASA je napravila novi alat za predviđanje koji će gradovi biti potopljeni zbog topljenja ledenjaka izazvanog globalnim zatopljenjem, piše Evening Standard. 
za bogataše

MOSTAR 'GLUMI' DUBROVNIK U luksuznom filmu o Hrvatskoj potkrala se nevjerojatna greška (VIDEO)

Britanska agencija i stranica Alux koja se bavi luksuzom i namjenjen je isključivo bogatašima koje savjetuje gdje kupiti jako skupe stvarčice, te gdje ljetovati, napravila je novi 17-minutni video o našoj zemlji.

Srpski turistički djelatnici optužili hrvatske agencije da im otimaju goste: 'Vode ih po našim znamenitostim iako je to zabranjeno'

Srpski turistički djelatnici optužili su turističke agencije iz Hrvatske i Slovenije da autobusima dolaze u Srbiju te u zračnim i riječnim lukama preuzimaju strane turiste i vode ih po srpskim znamenitostima iako zakon zabranjuje vodičima voditi grupe u inozemstvu.
Učitaj još vijesti