SEKS SKANDAL POTRESA EUROPSKI PARLAMENT Asistentice optužile zastupnike za zlostavljanja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: EUPARLAMENT.EU
Mlade asistentice u Europskom parlamentu u Bruxellesu optužile su neke starije zastupnike za seksualno uznemiravanje. Više od deset žena izašlo je sa svojim pričama u medije, ali zbog straha od gubitka radnih mjesta i sudskih tužbi, nisu htjele spominjati ničija imena. Navodna zlostavljanja nisu prijavile niti policiji.

Jednog starijeg zastupnika žene su optužile da je masturbirao ispred mlade asistentice dok 22-godišnja djevojka tvrdi da ju je dirao zastupnik iz Njemačke:

- Sjedili smo i on je najednom stavio ruku na moju na moju stražnjicu. Nisam znala što da radim, pomislila sam, o Bože, zar se ovo zaista događa. Žao mi je što nisam ništa učinila, ali bojala sam se šefa i bila premlada da bi se suočila sa situacijom, kaže asistentica. 

Ona dodaje i kako je zastupnik jako dobro znao da će se izvući i da mu nije bilo nimalo neugodno zbog onog što čini:

- Europski parlament je leglo zlostavljača. Zastupnici namjerno zapošljavaju mlade djevojke za asistentice i misle da nikome nisu odgovorni.

Ovo nije izoliran slučaj. Sličnu priču ispričala je i 24.godišnjakinja koja tvrdi da su je tretirali kao "komad mesa".

- Prepriječio mi je put rukom dok sam izlazila s konferencije, a onda mi je dirao grudi i dijelio komplimente. Pozvao me na piće, a ja sam se samo nervozno smijala. Oni stvarno misle da mogu što im padne na pamet.

Sunday Times, koji je objavio priče djevojaka, u posjedu je i poruke koju je francuski zastupnik (71) poslao 25-godišnjoj djevojci. Pozvao ju je da za večerom razgovaraju o njenim strastima, snovi i fantazijama, prenosi IBT.

Jedna djelatnica Europskog parlamenta tako tvrdi pak kako ju je ugledni zastupnik, navodno otac dvoje djece, 'neprikladno dirao'.

- Milovao mi je kosu, vrat leđa... Nisam znala što učiniti, bila sam u strahu. Rekla sam to kolegici koja mi je savjetovala da ga prijavim, ali to ipak nisam učinila... Bilo me strah da ću izgubiti posao i da će to uništiti moju karijeru.

- Kad netko ima moć nad vama, morate imati puno samopouzdanja. Članovi Europskog parlamenta često se ponašaju nepristojno, rekla je zastupnika iz Velike Britanije Caterine Bearder, prenose 24 sata.

Popularni Članci