SEKS SKANDAL POTRESA EUROPSKI PARLAMENT Asistentice optužile zastupnike za zlostavljanja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: EUPARLAMENT.EU
Mlade asistentice u Europskom parlamentu u Bruxellesu optužile su neke starije zastupnike za seksualno uznemiravanje. Više od deset žena izašlo je sa svojim pričama u medije, ali zbog straha od gubitka radnih mjesta i sudskih tužbi, nisu htjele spominjati ničija imena. Navodna zlostavljanja nisu prijavile niti policiji.

Jednog starijeg zastupnika žene su optužile da je masturbirao ispred mlade asistentice dok 22-godišnja djevojka tvrdi da ju je dirao zastupnik iz Njemačke:

- Sjedili smo i on je najednom stavio ruku na moju na moju stražnjicu. Nisam znala što da radim, pomislila sam, o Bože, zar se ovo zaista događa. Žao mi je što nisam ništa učinila, ali bojala sam se šefa i bila premlada da bi se suočila sa situacijom, kaže asistentica. 

Ona dodaje i kako je zastupnik jako dobro znao da će se izvući i da mu nije bilo nimalo neugodno zbog onog što čini:

- Europski parlament je leglo zlostavljača. Zastupnici namjerno zapošljavaju mlade djevojke za asistentice i misle da nikome nisu odgovorni.

Ovo nije izoliran slučaj. Sličnu priču ispričala je i 24.godišnjakinja koja tvrdi da su je tretirali kao "komad mesa".

- Prepriječio mi je put rukom dok sam izlazila s konferencije, a onda mi je dirao grudi i dijelio komplimente. Pozvao me na piće, a ja sam se samo nervozno smijala. Oni stvarno misle da mogu što im padne na pamet.

Sunday Times, koji je objavio priče djevojaka, u posjedu je i poruke koju je francuski zastupnik (71) poslao 25-godišnjoj djevojci. Pozvao ju je da za večerom razgovaraju o njenim strastima, snovi i fantazijama, prenosi IBT.

Jedna djelatnica Europskog parlamenta tako tvrdi pak kako ju je ugledni zastupnik, navodno otac dvoje djece, 'neprikladno dirao'.

- Milovao mi je kosu, vrat leđa... Nisam znala što učiniti, bila sam u strahu. Rekla sam to kolegici koja mi je savjetovala da ga prijavim, ali to ipak nisam učinila... Bilo me strah da ću izgubiti posao i da će to uništiti moju karijeru.

- Kad netko ima moć nad vama, morate imati puno samopouzdanja. Članovi Europskog parlamenta često se ponašaju nepristojno, rekla je zastupnika iz Velike Britanije Caterine Bearder, prenose 24 sata.

comments powered by Disqus

Popularni Članci