VODOVOD SE OBRUŠIO NA SRĐEVCE Radimo ozbiljan posao, nećemo se uvlačiti u političku kampanju!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Crpna stanica Palata u ispravnom je stanju i zadovoljava sve kriterije za siguran i ispravan rad, poručili su iz Vodovoda Dubrovnik. Ipak, nisu ostali dužni KLGB Srđ je Grad, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

-'Naime, nastavno na od strane KLGB Srđ je Grad upućen poziv „na sastanak s mještanima Malog i Velikog Zatona, a u svezi sanacije crpne stanice izvorišta Palata“, smatramo potrebnim ovim putem javno se očitovati s točnim podatkom o ispravnosti te crpne stanice.

Najprije radi transparentnosti želimo obavijestiti javnost kako smo dobili poziv za sudjelovanje na skupu kojeg organizira stranka/nezavisna lista Srđ je grad. Kako stručne službe Vodovoda Dubrovnik rade iznimno ozbiljan posao te ga nastoje maksimalno profesionalno odraditi i ne mislimo se baviti prikupljanjem političkih bodova, smatramo neprimjerenim da Vodovod sudjeluje na stranačkim skupovima i tako se uvlači u političku kampanju.

Stoga se tom pozivu nećemo odazvati, ali ćemo umjesto toga pružiti javnosti sve tražene informacije. Nadalje, što se tiče zahtjeva KLGB Srđ je Grad „za obavještavanjem mještana o razini onečišćenja i terminskom planu i eventualnim problemima u realizaciji ovog projekta“, slobodni smo izvijestiti da se voda s tog izvorišta kontrolira od strane Zavoda za javno zdravstvo i kako je u skladu sa Zakonom o vodi za ljudsku potrošnju, a o čemu na dnevnoj bazi putem medija obavještavamo javnost.

Uz to Vodovod Dubrovnik angažirao je Prehrambeno-biološki fakultet za izradu stručnog mišljenja o kvaliteti vode za piće s izvorišta Palata te smo u stalnom kontaktu sa nadležnim predstavnicima Hrvatskih voda i Ministarstvom zdravlja. Kao i do sada, sve žitelje vodoopskrbnog područja iz zahvata izvorišta Palata, kao i sa svih ostalih izvorišta, Vodovod će pravovremeno izvijestiti o svim događajima koji utječu. 

Osim toga, kao što smo već više puta obavještavali javnost, u tijeku su završni radovi na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Orašcu te spoja sustava odvodnje Velikog i Malog Zatona. Trenutno se izvode radovi na osiguranju elektroenergetskih priključaka i vrše se pripreme za početak probnog rada. Vodovod Dubrovnik nastavlja provedbu mjera, postupaka i radnji kroz svoje razvojne planove, putem EU projekata i kroz Hrvatske vode za daljnji razvoj sustava odvodnje i vodoopskrbe u prostoru od Štikovice do Zatona i Orašca, a o tim aktivnostima smo također obavještavali javnost u više navrata te ćemo to činiti i ubuduće. Ujedno će Vodovod pismenim putem obavijestiti građane koji se opskrbljuju vodom s izvorišta Palata o svim aktivnostima na tom vodoopskrbnom području, stoji na kraju priopćenja.

Popularni Članci