BRGAĆANI VEĆ TREĆI DAN BEZ STRUJE: '21. stoljeće je, neka netko dođe i riješi ovo!'

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Fani Knego Pijević
Donji Brgat već je treći dan bez opskrbe električnom energijom, a mještani poručuju: '21. stoljeće je, neka netko dođe i riješi ovo!'

Struja je, kako kažu, nestala u petak, a jutros je još uvijek nema. Naime, struje je bilo jedino jučer u vremenskom periodu od 16.45 sati do 19.10 sati, i to s prekidima. Kako kažu, sinoć su tražili da se problem riješi no rečeno im je, kako tvrde, da nemaju koga poslati. Kritike su upućene i jer su im iz Elektrojuga obećali da će doći jutro oko 7.00 sati kako bi sanirali problem, no u 9.00 sati još nikoga nije bilo na terenu. Žalili su se i kako im je u Elektrojugu rečeno kako su djelatnici na terenu, premda ih, kako navode, nije bilo. Da bi stvar bila još gora, jučer je dio sela ostao bez vode jer je došlo do zaleđivanja u cijevima tako da pojedine kuće nisu imale ni struju, ni vodu.

Dubrovački dnevnik kontaktirao je dispečersku službu Elektrojuga gdje tvrde kako je riječ o oštećenjima na stupu dalekovoda koji se srušio uslijed nevremena te kako se nadaju da će problem biti riješen danas do podne, kad bi stanovnici Donjeg Brgata ponovno mogli dobiti struju. Iz Elektrojuga napominju kako imaju pune ruke posla zbog saniranja problema nastalih uslijed nevremena, no kako bi se stanje danas trebalo normalizirati. Tako bi struja trebala doći i u ostatak mjesta u Konavoskim brdima, a potom i u Donji Brgat.

U 13.00 sati na Donji Brgat je stigla struja.

Popularni Članci