DORH ZA DUBROVAČKI DNEVNIK: Brod 'Danče' je bio prevezen u Slano zbog sumnje na nepravilnosti

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Dubrovački dnevnik uputio je novinarski upit DORH-u o detaljima vezanima uz brod Danče Lučke kapetanije koji se sudario s gumenjakom koji je prevozio devetoro ljudi, od kojih su četiri osobe smrtno stradale, dvije zadobile ozljede, a za trima osobama se još uvijek traga. 

Prema odgovoru dobivenom od DORH-a, tijekom noći, 25. travnja, je započet očevid, a potom je te iste noći pod nadzorom policije motorni brod 'Danče' prevezen u najbližu luku Slano, s obzirom na to da su zamijećene nepravilnosti u radu motora te se sumnjalo u oštećenja motora, pa se iz tog razloga, kao i zbog izrazito loših vremenskih uvjeta odustalo od prvotnog naloga da se brod preveze u luku Gruž u Dubrovniku. 

'Motorni brod "Danče" je u ranim jutarnjim satima po nalogu općinskog državnog odvjetnika koji je rukovodio očevidom sa otežanim radom motora prevezen u luku Gruž u Dubrovniku  te je od tada pod neprekidnim nadzorom policije. Tijekom istog jutra očevid je nastavljen na ostacima oštećenog gumenog plovila gdje je i pronađeno tijelo treće smrtno stradale osobe. Nakon završetka očevida na ostacima oštećenog gumenog plovila nastavljen je očevid u nazočnosti vještaka za pomorski promet na motornom brodu "Danče", koji još nije dovršen te će se nastaviti nakon vađenja broda iz mora,' odgovorili su iz DORH-a. 

Inače, u Slanom su preuzeta i tijela žrtava koje su nađena te noći. 

Kapetan Mato Kekez kazao je u svojoj izjavi za medije koju je dao tijekom jutra nakon nesreće kako brod 'Danče' sudjeluje u potrazi za nestalim osobama te kako je ispravan. Od dana nesreće, brod 'Danče' je privezan u Gružu. 

Vezane vijesti: 

-'PLOVILO JE TREBALO BITI IZUZETO!' Brod koji je sudjelovao u nezapamćenoj pomorskoj nesreći sada sudjeluje u potrazi

MINISTAR BUTKOVIĆ O POMORSKOJ NESREĆI: 'DORH istražuje slučaj, a u potrazi sudjeluju brodice, helikopteri i ronioci'

Popularni Članci