Evo na koliko površine koncesionari dubrovačkih plaža mogu postaviti ležaljke

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
Brojni koncesionari u Dubrovniku uzurpiraju ležaljkama čitavu plažu, a one stoje prazne

Prema našim neslužbenim, ali pouzdanim informacijama, nijedan koncesionar plaže u Dubrovniku i okolici ne može ležaljkama uzurpirati čitavo kupalište. Naime, u ugovorima koje su koncesionari potpisivali s nadležnim institucijama istaknuto je kako ležaljke smiju zauzimati samo do 50 posto ukupne površine plaže.

-Da su koncesionarima sve ležaljke pune, moglo bi se razgovarati o povećanju površine, ali ovako nema nikakvog smisla da prazne ležaljke zauzimaju čitavu plažu – rekla nam je jedna osoba dobro upoznata u tematiku.

Međutim, iako je ugovorom koncesionarima jasno propisano koliko površine smiju koristiti, u praksi se često događa da ležaljke zauzimaju gotovo čitavu površinu plaže. Iako je to očito, prema našim informacijama, koncesionari do sada nisu snosili nikakve posljedice, jer su inspekcije u pravilu jako rijetke.

-Vrlo rijetko se kontrolira ponašanje koncesionara, pogotovo ako nema nikakve dojave. Građani to možda ne znaju, ali slobodno se mogu javiti nadležnim institucijama, ako smatraju da koncesionar plaže krši kakav zakon – kaže nam naš sugovornik dodajući da u provođenju reda na plažama sudjeluje i Lučka kapetanija.

Ukratko, koncesionari ne smiju ležaljkama, a pogotovo ne praznim, okupirati više od polovice plaže, a ako kojim slučajem naiđete na takvo ponašanje, slobodno ga možete prijaviti Dubrovačko-neretvanskoj županiji, koja izdaje koncesije, ili Gradu Dubrovniku, koji pak daje koncesijska odobrenja.

Popularni Članci