JOŠ STIGNETE U KONAVLE Treći humanitarni buvljak organiziran na Grudi (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: AČ/PortalOko
Treći humanitarni buvljak u Konavlima krenuo je s prodajom jučer, u organizaciji Društva Naša djeca Gruda, a nastavit će s radom i danas od 8 do 17 sati.

Tako se na Grudi jučer mogla pronaći raznovrsna odjeća, obuća, igračke, nakit i ostali predmeti koji nisu imali cijenu već su posjetitelji sami određivali koliko će novaca dati u humanitarne svrhe.

Riječ je o akciji, kako je naglasila članica Društva Naša djeca Gruda, Jelena Bratoš Županović, koja je krenula spontano tako što su članice Društva pronalazile znatne količine viška robe u svojim ormarima.

- Odlučile smo darivati odjeću potrebitim obiteljima, a 2015. godine organizirali smo prvi humanitarni buvljak - kazala je Jelena Bratoš Županović koja je s ostalim članicama u Domu kulture na Grudi sortirala i slagala robu te je danas izložila na pultovima kod skretanja za Ljutu. Ono što se ne proda, kažu organizatorice, uredno će spakirati u kutije i ostaviti za idući buvljak, a nešto će u međuvremenu podijeliti obiteljima za koje znaju da im je to potrebno.

Članica Društva Naša djeca Gruda Martina Matijić najavila je i ostale razne projekte koje planiraju, a uključit će djecu poput čišćenja Konavla, planinarenja, manifestacija Adio i Kenova školo...

Izvor: AČ/PortalOko

Popularni Članci