KONAVOSKI HSS: Općina Konavle propustila je prijaviti štete od elementarne nepogode!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: HSS, promo
Općinski odbor HSS-a Konavle uputio je priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

Povodom obećanja općinskog vodstva da će konavoskim poljoprivrednicima biti nadoknađena šteta nastala uslijed prekale koja je poharala vinograde, konavoski HSS podsjeća da je elementarna nepogoda bila proglašena i ove zime, no da nitko od toga nije vidio niti kune.

U nadi da će im se isplatiti bar dio štete, konavoski poljoprivrednici su prikupili potrebnu dokumentaciju i predali je u općinu, ali općinsko povjerenstvo za procjenu štete zaboravilo je, u zakonskom roku, proslijediti dokumentaciju u daljnju proceduru. Zbog toga procijenjene štete nisu unesene u Registar šteta u poljoprivredi, pa su konavoski poljoprivrednici ostali zakinuti.

Stoga, ukoliko zaista želimo pomoći konavoskim poljoprivrednicima, onda budimo pošteni i otvoreno priznajmo da postupak proglašenja elementarne nepogode i kada bi se proveo do kraja, nije ni izbliza dovoljan da bi se nadoknadili gubici.

Umjesto da se političari s njima naslikavaju u predizborne svrhe, konavoski HSS predlaže da se poljoprivrednicima, neovisno od postupka proglašenja elementarne nepogode, šteta nadoknadi iz općinskog proračuna u realnom iznosu.

 

 OO HSS-a Konavle

Popularni Članci