KREĆE IZGRADNJA MARINE U VELA LUCI Potpisani ugovori za projekt vrijedan 47 milijuna kuna (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Potpisivanje ugovora o koncesiji i ugovora o izvođenju radova javne infrastrukture vezanih za realizaciju marine u Vela Luci održano je danas u palači Ranjina.

Ugovore je potpisao predstavnik koncesionara, tvrtke Ovalis d.o.o, Ivo Šegon sa županom Nikolom Dobroslavićem te ravnateljem Županijske lučke uprave Vela Luka, Borisom Žuvelom. Događaju su nazočili i zamjenik župana Joško Cebalo te pročelnik Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Dubrovačko neretvanske županije Ivo Klaić koji je ovom prigodom istaknuo kako je samo ishođenje dozvola te cjelokupan projekt marine u Vela Luci bio iznimno zahtjevan. 'Za cjelokupno područje buduće marine ishođene su dozvole i potrebni akti. Sam projekt obuhvaća i dio područja koje i dalje ostaje pod upravom Lučke uprave Vela Luka. Složenost samog projekta vidljiva je i u vjetrovalnoj studiji uvale Vela Luka koja je pokazala kako su projekti realizacije marine u njenoj punoj formi i investicija u područje Lučke uprave izrazito međuovisni. Županija je, kao davatelj koncesije, ishodila dokumente za gradnju i na dijelu koji se odnosi na javnu luku', kazao je Klaić.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je odluka o dodjeli koncesije tvrtki Ovalis donesena na Županijskoj skupštini te kako se današnjim potpisima ugovora okončava jedan dugotrajan postupak. 'Današnjim potpisivanjem nastavlja se niz koncesija na pomorska dobra koje je naša županija dodijelila. Na Korčuli je tako već dodijeljena ona za marinu u Lumbardi, a planira se i gradnja nautičke luke u Blatu. Moram istaknuti kako smo izrazito ponosni jer dosad nismo imali problema s koncesionarima. Ujedno, naša županija rekorder je u visini naknada za koncesije', naglasio je župan te dodao kako je pomorsko dobro veliki resurs kojem će se nastaviti odgovorno pristupati.


Ravnatelj Županijske lučke uprave Vela Luka Boris Žuvela rekao je, nakon potpisivanja ugovora, kako cijelu Lučku upravu veseli činjenica da je napokon potvrđena realizacija ovog značajnog projekta. 'Njegova realizacija od izuzetne je važnosti za cijelu Općinu Vela Luka. Uvjeren sam kako će ova marina uvelike doprinijeti razvoju malog i srednjeg poduzetništva', kazao je Žuvela.

Okupljenima se obratio i predstavnik koncesionara Ivo Šegon koji je istaknuo kako mu je iznimno drago da se napokon može krenuti konkretno raditi na projektu čija je priprema trajala zaista dugo. 'Projekt marine u Vela Luci pridonosi razvoju tamošnje općine, ali i otoka Korčula u cjelosti', poručio je Šegon.

Inače, sam projekt, vrijedan 47 milijuna kuna, realizirat će se u dvije faze koje podrazumijevaju izgradnju marine te obnovu područja pod tamošnjom lučkom upravom. Marina Vela Luka imat će kapacitet od 200 vezova.

Popularni Članci