MAKNULI GLUMCA Testiranje u PU dubrovačko-neretvanskoj provodila osoba koja i sama nije prošla na testiranju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Aida Čakić
Većina kandidata prijavljenih na interni oglas, kojim su se birali načelnici policijskih postaja u PU dubrovačkoj, poprilično su se iznenadili kada je iz te komisije maknut dugogodišnji predsjednik Tonći Glumac, a umjesto njega imenovan Miro Bajo.

Bajo, piše Slobodna Dalmcija, 2013. godine pao je na testiranju za rukovoditelje u PU dubrovačkoj. Nakon ovakve informacije Slobodna je poslala decidirani upit Službi za odnose s javnošću MUP-a: je li točno da je Miro Bajo 2013. godine i sam pao na testiranju za rukovoditelje u Policijskoj upravi dubrovačkoj?
Ako je to točno, ispada da je testiranje provodila osoba koja sama nije prošla na testiranju.

Također u službenom dopisu upitali su MUP jesu li ovaj podatak o Baji znali odgovorni prije imenovanja predsjednika peteročlane komisije te je li ovaj podatak uopće bitan za imenovanje Baje za predsjednika komisije?

U MUP-u odgovoru ne izjašnjavaju se na direktni upit Slobodne Dalmacije o Bajovom padu 2013. godine, niti je li to bilo bitno za imenovanje njega kao predsjednika komisije, koja će na pet godina birati najbolje od najboljih koji će rukovoditi postajama na području PU dubrovačke.

– Povjerenstva za odabir kandidata za slobodna radna mjesta rukovodećih policijskih službenika/ca-načelnika policijskih postaja u 19 policijskih uprava imenovana su sukladno odredbama članka 60. Zakona o policiji. Činjenica da je neki policijski službenik sudjelovao kao kandidat u nekom od internih oglasa nije zapreka da bude imenovan za člana Povjerenstva za provedbu drugog internog oglasa u kojem nije kandidat – stoji u MUP-u odgovoru.

Načelnik Ivan Pavličević predstavlja nove načelnike policijskih postaja

Popularni Članci