FANTASTIČAN USPJEH CAVTAĆANINA Mario Saulan oduševio na Svjetskom prvenstvu barmena u Kopenhagenu (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Mario Saulan
Svjetsko prvenstvo barmena završeno je jučer u Kopenhagenu.

Ovo natjecanje, u organizaciji Međunarodne udruge barmena, trajalo je tri dana.

U žestokoj konkurenciji od 70 zemalja, Hrvatsku je predstavljao aktualni državni prvak, 33-godišnji Cavtaćanin Mario Saulan.

Naš Mario osvojio fantastično četvrto mjesto te iza sebe ostavio brojne iskusne barmene iz zemalja čija tradicija u spravljanju koktela već godinama osvaja međunarodna tržišta.

Dubrovčanin je pred stručnim žirijem predstavio zanimljiv koktel, naziva Epidaurus, koji spaja slatke i ljute okuse, a sastojci su vodka Finlandia, Triple sec, Spicy Monin, Giffard, cijeđeni sok od limete i sok od brusnice. Ova rapsodija okusa oduševila je barmene u Kopenhagenu, no ipak, prvo mjesto pripalo je iskusnim Austrijancima.

Inače, Mario, koji trenutno radi u caffe baru Mihael u Cavtatu, ističe kako je jako ponosan na ovaj uspjeh, no kako je ipak očekivao malo više. 'Ne mogu reći da sam nezadovoljan, ali mi je žao što nisam među prva tri mjesta. Koktel koji sam prezentirao oduševio je moje kolege, no pred žirijem nije bio lagan zadatak. Ipak su morali kušati 70 koktela iz cijelog svijeta, svaki je bio poseban na svoj način, a pobjednik, predstavnik Austrije, ovo prvenstvo osvojio je i prije sedam godina. To je jedan iskusan i fantastičan barmen kojem treba zaista čestitati. Ja svakako nastavljam dalje, ovo je posao koji volim, u koji sam zaljubljen još od malih nogu. Nije mi bilo baš lako doći do titule državnog prvaka, ali uspio sam i ne odustajem', naglasio je Saulan.

Inače, s Marijom je u delegaciji bio i njegov mentor Frano Stjepović, koji je jedan od voditelja škole za barmene u Dubrovniku i koji je s našim predstavnikom od njegovih barmenskih početaka.

Nakon ovog Svjetskog prvenstva, pred Marijom je novo državno koje će se održati u Makarskoj, a nastavlja i sa školom barmenstva u Dubrovniku koju vodi zajedno s mentorom Franom Stjepovićem i kolegom Leom Bautovićem.

Popularni Članci