Maslinovo ulje kao najbolja promocija za Korčulu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Na otoku Korčuli su u skopu WellOLive projekta boravili blogerica i snimatelj iz Italije koji su obišli cijeli otok te, u svrhu promocije, u suradnji s lokalnom turističkom zajednicom snimali lokalne posebnosti.

Domaćini trodnevnog posjeta bili su turističke zajednice Grada Korčule, Hana Turudić, TZ Lumbarde Ante Šestanović, TZ Smokvica Tonko Pecotić, TZ Blata Maja Šeparović te TZ Vele Luke Dorjan Dragojević, koji su svaki za svoju općinu prezentirali kulturnu i prirodnu baštinu, manifestacije cijeloga otoka te su posebno predstavili tradicionalna jela spremljena s maslinovim uljem, kao i proizvodnju maslinova ulja i njegovu prezentaciju u turističke svrhe.

Između ostalog obišli su Muzej Marka Pola, Katedralu i Gradski muzej Korčule, Smokvicu, Blato, Velu Luku, Velu spilju i Proizd Resort. Obišli su i nekoliko proizvođača maslinovog ulja, vina i drugih domaćih proizvoda te su im bila priređena dva cooking showa.

Snimljeni video materijal, nastao u sklopu Blogger Experience Croatia na Korčuli, biti će objavljen na turističkim web stranicama partnera na projektu kao i na platformi "Crossing Routs - Blogging Europe" - Europskog Instituta za kulturne rute, što će pridonijeti turističkoj promociji cijelog otoka Korčule.

EU projekt ''WELL-O-LIVE – Europskim putevima maslina do opuštanja i zdravlja'' usmjeren je na razvoj odživog transnacionalnog proizvoda ruralnog turizma. Provodi se kroz COSME program Europske unije, nositelj je talijanska Općina Brindisi, a DUNEA je jedan od europskih partnera.

Popularni Članci