MINISTAR MARIĆ U DUBROVNIKU Potpisani ugovori za Dnevnu bolnicu Metković i Dom mladih Ubli, Čingrija u vlasništvu Grada već sljedeći mjesec (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Ministar državne imovine Goran Marić stigao je danas u Dubrovnik gdje je održao radni sastanak sa županom Nikolom Dobroslavićem, gradonačelnikom Matom Frankovićem te načelnikom Općine Lastovo Leom Katićem.

Nakon sastanka u palači Ranjina, ministar Marić je potpisao dva ugovora o korištenju državne imovine na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Naime, nakon posljednjeg sastanka župana Dobroslavića i ministra Marića, istaknuti su problemi Županije i Grada s određenim prostorima pa je tako danas Ministarstvo državne imovine službeno dodijelilo na korištenje bivšu zgradu suda u Metkoviću za podružnicu Opće bolnice Dubrovnik. U navedenoj zgradi bit će smještena Dnevna bolnica Dubrovnik.



Potpisan je i ugovor kojim se bivši dom JNA daje na korištenje Općini Lastovo u svrhu prenamjene Doma mladih Ubli.

Tom prigodom, načelnik Općine Lastovo Leo Katić istaknuo je kako ga iznimno vesele koraci Ministarstva na koje se čekalo punih 25 godina. 'ovo je zaista pohvalan potez. Osim dodjele doma, na današnjem sastanku najavljena su još dva natječaja za velike projekte na Lastovu', kazao je Katić.

Župan Nikola Dobroslavić naglasio je kako se konačno poduzimaju konkretni koraci. 'Evo, pokrenuli su se projekti, kako je i obećano na posljednjem sastanku s ministrom Marićem, održanom prije nekoliko mjeseci. Danas potpisujemo dva ugovora, a na sastanku koji je prethodio ovom potpisivanju, dogovoreni su i brojni drugi projekti na području Grada, ali i cijele županije. Spominjala se problematika Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, tvrđava na Prevlaci te brojne druge lokacije za koje ćemo, nadam se, postići dogovor u dogledno vrijeme', rekao je Dobroslavić.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković posebno je naglasio važnost dogovora s ministrom oko pitanja vile Čingrija. 'Današnji sastanka i današnji ugovor najbolji su pokazatelj da je Republika Hrvatska odavno trebala Ministarstvo državne imovine. Danas smo, na radnom sastanku, raspravljali o nekoliko lokacija u Gradu Dubrovniku. Svakako je bitna vila Čingrija koju će Grad otkupiti vrlo brzo. Također, raspravljali smo i o dvije parcele na području Komolca koje su u državnom vlasništvu. Na jednoj od njih planiramo gradnju vrtića, a na drugoj boćarsku dvoranu s popratnim zabavnim sadržajima. S ministrom smo razgovarali i o problematici određenih projekata na Elafitima', istaknuo je gradonačelnik.

Sam ministar je kazao kako je uloga Ministarstva državne imovine oživljavanje Republike Hrvatske. 'Iako smo relativno malo ministarstvo, s proračunom od nekih 50 milijuna kuna i stotinjak zaposlenih, zaista se trudimo i smatram da ovakvi ugovori to najbolje pokazuju. Kao što je rekao i sam gradonačelnik, i župan, na sastanku smo prošli kroz niz tema značajnih za cijelo područje Dubrovačko-neretvanske županije. Konkretno, Ministarstvo je za vilu Čingrija imalo već spreman natječaj, no gradonačelnik Franković iskazao je izniman interes Grada za otkup navedene lokacije te smo, sukladno tome, odlučili prodati Čingriju Gradu. Mogu potvrditi da će ta vila biti u vlasništvu Dubrovnika u narednih 30 dana', kazao je Marić.

Nakon današnjeg radnog sastanka u Dubrovniku, ministra državne imovine u popodnevnim satima najavio je obilazak Općina Župa dubrovačka i Konavle. Važna tema obilazaka je tvrđava na Prevlaci, odnosno inicijativa Društva prijatelja dubrovačke starine za pretvaranje tamošnje tvrđave u muzej.

Svoje putovanje po najjužnijoj županiji Marić završava sutra kad će posjetiti Grad Metković i obići općine s područja Doline Neretve. Tom prigodom bit će potpisan i ugovor o darivanju nekretnine u Općini Pojezerje u svrhu obnove tamošnjeg društvenog doma.

Popularni Članci