'Mopedi i motocikli u prometu' za sigurnost vozača

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.autoskola-novak.hr
Obzirom da su nastupili vremenski uvjeti kada će u cestovnom prometu sudjelovati sve veći broj vozača mopeda i motocikla, u prvi plan ponovno izbija pitanje sigurnosti tih skupina sudionika u prometu.

Kako bi se povećala sigurnost i smanjilo stradavanje ove ranjive skupine sudionika u prometu Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ove će godine provoditi promidžbeno-preventivnu akciju „Mopedi i motocikli u prometu“.

Akcija će se provoditi tijekom mjeseca svibnja prema sljedećem rasporedu:

Dubrovnik – na platou Pila – 4. svibnja (subota) s početkom u 9 sati,

Metković – ispred hotela Narona – 4. svibnja (subota) s početkom u 9 sati,

Ploče – Ulica dr. F. Tuđmana (pored crkve) - 4. svibnja (subota) s početkom u 9 sati,

Orebić – trajektno pristanište – 11. svibnja (subota) s početkom u 10 sati,

Korčula – predio „Podrum“ u Smokvici - 11. svibnja (subota) s početkom u 10 sati.


U provedbi akcije posjetiteljima će se prezentirati oprema i vozila koju policija koristi pri nadzoru prometa, a kroz prikaz odgovarajućih statističkih pokazatelja i fotografija prezentirat će se stanje sigurnosti cestovnog prometa s naglaskom na nepotrebna stradavanja mopedista i motociklista u prometu. 

Uz službenike policije nadležnih policijskih postaja u akciju su uključeni i predstavnici Hitne medicinske pomoći, auto škola, moto klubova i stanica za tehnički pregled koji će promovirati primjereno ponašanje u prometu, davati savjete o sigurnoj vožnji, govoriti o tome što je potrebno učiniti u slučaju prometne nesreće.

Ovim putem pozivamo sve sadašnje i buduće mopediste i motocikliste kao i sve zainteresirane da nam se pridruže na spomenutim lokacijama.
  

Popularni Članci