MOŽE LI OVO ITKO DRUGI? Kolindin brat u Cavtatu gradi stanove tik uz more, cijelo ljeto, a tu su i ilegalni radovi na plaži

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: INDEX/YouTube
Koji se građevinar-poduzetnik može pohvaliti gradnjom turističko-apartmanskog zdanja u Cavtatu, svega par metara udaljenog od mora, na pomorskom dobru, kao i time da nasipa malu plažicu koja je jedina barijera između zgrade i mora te da se sve to radi usred turističke sezone, i to kraj hotela? Odgovor je - Branko Grabar.

Branko Grabar je krajem 2014. godine, negdje u vrijeme političkog uspona svoje sestre, predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, postao direktor tri tvrtke. Jedna od njih, Domovi Dalmatinske Rivijere (DDR) glavni je investitor čudne i sporne gradnje u Cavtatu, zbog koje su se mještani Cavtata više puta ovog ljeta žalili komunalnim redarima, ali i medijima. 

Index je kontaktirao Ministarstvo graditeljstva zbog činjenice što se gradnja odvija na lokaciji koja očito nije udaljena zakonskih šest metara dalje od mora, tvrtku investitora, ali i Lučku kapetaniju iz Cavtata, zbog očitih radova na nasipanju plaže, a što tvrtka investitor osporava. Ministarstvo mora prometa i infrastrukture, kao ni Ministarstvo graditeljstva, ali ni Općina Konavle ne znaju ništa o nalazu Lučke kapetanije koji je potvrdio radove na samoj plaži. 

Odvjetnici tvrtke, kako su potvrdili Indexu, također ne vide ništa sporno u tome. 

"Projektima nije predviđeno nasipavanje niti radovi izvan građevne čestice. Na predmetnoj lokaciji nije bilo nasipavanja izvan građevne čestice definirane građevinskom dozvolom te sadašnje stanje obale odgovara stanju zatečenom u travnju 2015. godine. Plaža koju spominjete nije postojala te je kao takvu naše stranke nisu niti zatekle", kažu odvjetnici kojima su iz Indexa u službenom upitu priložili i fotografije iz kojih je vidljiva razlika u stijenama.

Cijeli tekst, fotografije i video pogledajte OVDJE. 

(Kolinda u Cavtatu nekoliko mjeseci prije nego što je postala predsjednica RH i prije nego su krenuli radovi na zgradi u Cavtatu.) 

Popularni Članci