NASTAVAK SURADNJE Župan Dobroslavić održao sastanak s delegacijom iz Kine

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Župan Nikola Dobroslavić održao je sastanak u Palači Ranjina s visokom delegacijom iz Narodne Republike Kine koju je predvodio član politbiroa Komunističke stranke Kine Zhang Chunxian.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj suradnji i kontaktima s kineskim gradovima i pokrajinama te o mogućnostima za konkretniju realizaciju projekata od zajedničkog interesa.

Član politbiroa Komunističke stranke Kine Chunxian izrazio je poseban interes za suradnju u turizmu gdje postoji značajan potencijal obzirom da danas po svijetu putuje više od 120 miliona Kineza bolje platežne moći. Naglasio je njihove sklonosti korištenja svih usluga i ponude za bogatije turiste. Također, bilo je riječi o mogućnostima suradnje na infrastrukturnim projektima, kao i preduvjeta za suradnju, boljih zračnih veza putem čarter letova ili povezivanja preko nekog europskog zračnog čvorista.

Politbiro Komunističke stranke Kine vrhovno je upravljačko tijelo stranke koje broji 25 članova dok stranka broji oko 80 miliona članova. Delegacija je svoj posjet Republici Hrvatskoj počela posjetom Dubrovniku te nastavljaju za Zagreb gdje se sutra trebaju sresti s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović.

Popularni Članci