NOGOMETNI SKANDAL Sudac HNS-a u Metkoviću tražio novac, imamo SMS!

Autor: Nikša Klečak Autori fotografija: DD/Dubrovački vjesnik
U organizaciji Škole nogometa NK Neretva Metković te suorganizaciji Ustanove za kulturu i sport i Turističke zajednice Grada Metkovića i ove godine se u Gradskoj sportskoj dvorani održao tradicionalni 24. po redu Božićni malonogometni turnir – Metković 2016.

Sportske rezultate zasjenilo je ponašanje suca koji je uoči utakmice malonogometnog turnira poslao rukovodstvu kluba Pizza shop Taj Mahal niz poruka, koje su razmijenili, sadržaja kojim bi se trebale pozabaviti institucije. 

Sudac Majić: Večeras ti uliječem klizeči.

Taj mahal: Tko sudi?

Sudac Majić: Tko more tebi suditi? Biraj. Ja i Tomac. Šta ćemo 50:50

Taj mahal: Dobro

Sudac Majić: Pitaj gazde hoćemo li dobiti nagradu ako uđete u finale, ako vas malo poguramo. Reći ću ja svome kolegi.

Taj mahal: Ok. Nista, ti sudi 50:50 pa vidimo što će biti...Ciao

Jednaku poruku je Majić uputio i sportskim protivnicima Taj mahala  pa je bio konkretniji. Tu je tražio od rukovodstva 50 EUR unaprijed i dvije pizze te nakon utakmice 300 EUR uz napomenu da će se za finale dogovoriti.

Matko Majić je inače HNS-ov županijski licencirani sudac iz Metkovića, jedno vrijeme je za HNS bio i delegat na utakmicama. Sugovornici Dubrovačkog dnevnika u ovom slučaju govore kako je ovakvo dogovaranje utakmica i nesportsko suđenje zapravo praksa, ali da je do sada rijetko tko ostavljao pisane tragove u kojima otvoreno traži novac.

Ako uzmemo u obzir da je nagradni fond 40 tisuća kuna nije zapravo ni čudno kako ovaj turnir pod HNS-ovim patronatom zauzima puno pažnje, pa se čak i juniorski turniri male djece namještaju kako bi suci oteli djeci novac, tvrde sugovornici.

Pokušali smo doći do komentara od suca Majića, međutim on nije bio raspoložen objasniti situaciju nego je rekao kako nema vremena te da su to gluposti i da se piše o svima. 'O kriminalcima, o svemu, piše se. To su gluposti' - poručio je. 

''Možda vi mislite da sam ja kriminalac, ali nisam, to zna svak. Priznajem da sam to napisao, svatko griješi u životu, ali u životu svom nisam uzeo ni kune jer sudim pošteno cijeli život,' javio se sudac Majić nakon objave teksta. 'Nemam ništa, ne znam ja ukrasti, a mogu pogriješiti, svak griješi. Nisam ja nikoga jučer oštetio. Sve je prošlo u redu, osim što sam isključio predstavnika od 'Pizza šop', visokog čelavog momka koji je ubacio bocu u teren. Zatim me je pljunuo u lice. Ja znam da sam pogriješio, više se to ne može ispraviti. Kajem se i ispričavam se u svoje ime cijeloj javnosti,' napisao je sudac Majić te zaželio sretan Božić i Novu godinu. 

Popularni Članci