OBITELJSKA DRAMA U ŽUPI Uplakano dijete viče: 'Ne odvodite me nekome koga ne poznajem!' (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Ovrha nad malodobnim djetetom, dječakom koji živi s ocem kojemu je sud dodijelio skrbništvo, trebala je biti provedena danas, no odgođena je te je određen drugi termin. Prema pravomoćnoj presudi, dijete je danas trebalo biti predano majci, koja ga prema riječima obitelji nije vidjela pet godina, niti je o njemu skrbila.

Otac djeteta jučer je uhićen te zadržan u policiji, kako doznajemo, zbog kaznenog djela povrede prava djeteta. Događaju je prisustvovala policija kao asistencija na temelju rješenja Suda, a sudski ovrhovoditelj provodio pravomoćnu presudu. Inače, ovo je bio šesti pokušaj ovrhe. Otac je kroz protekle godine navodio kako je dijete, nakon pokušaja uspostavljanja kontakta između djeteta i majke od strane djelatnika Centra i policije, bilo vidno uznemireno. 

Inače, otac je dobio skrbništvo nad djetetom, a majci je dodijeljeno viđanje od petka do nedjelje, svaki drugi vikend. Riječ je o devetogodišnjaku koji je odličan učenik, a njegov je otac radio kao prometni policajac te je sada u mirovini. 

Obitelj tvrdi kako je ovaj postupak katastrofalan za malodobno dijete, koje to ne želi, što je razumljivo jer majku nije vidjelo pet godina. Osim toga, doznajemo kako je pokrenut postupak i traži se izuzeće Centra za socijalnu skrb u Dubrovniku, zbog niza propusta. Na terenu su bili djelatnici policije, hitne pomoći, Centra za socijalnu skrb, majka, mnogobrojna obitelj i prijatelji. 

'Dat će me nekome kome ja ne želim! Ne želim mami nikad! Gubite se od mene!,' moglo se čuti iz obiteljske kuće što potvrđuje koliko je zapravo cijeli proces prvenstveno za malodobno dijete traumatično iskustvo, ali i za cijelu obitelj. Inače, današnja drama koja se događa već šesti put, trajala je puna dva sata, nakon čega su djelatnici službi, majka i ostali prisutni napustili kuću. 

 

Popularni Članci