SVE O IVANU PAVLIČEVIĆU Upoznajte novog načelnika PU dubrovačko-neretvanske

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Ivan Pavličević novi je ravnatelj Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Naslijedio je Tonćija Radibratovića koji je od 2012. godine obnašao tu dužnost. U nastavku pročitajte sve o njegovom obrazovanju, karijeri i poslovnom putu.

Novi načelnik Ivan Pavličević (1967.) u MUP-u je od 1991. godine. Njegovo osobno policijsko zvanje je policijski savjetnik. Završio je srednju školu u Dubrovniku, točnije Centar za odgoj i usmjereno obrazovanje 1986. godine, a 1999. godine je dobio zvanje kriminalista koje je stekao na Višoj policijskoj školi. Diplomirani kriminalist Pavličević postaje 2003. godine na Visokoj policijskoj školi, a 2010. godine stječe titulu str.spec.krim. završavanjem specijalističkog diplomskog studija Kriminalistike.

Od kretanja u službi navodi se kako je radio kao operativni radnik za pozorničko patrolnu-djelatnost u Policijskoj ispostavi Slano od 1991. godine, a od 1995. godine je bio vođa sektora u Policijskoj ispostavi Slano. Pomoćnik zapovjednika za kontrolu prelaženja granice u Postaji granične policije Slano Pavličević je bio od 1999. godine, a zapovjednik policijske postaje u Policijskoj postaji bio je od 2001. godine.

Pavličević od 2002. godine postaje načelnikom policijske postaje u Policijskoj postaji Dubrovnik, a godinu kasnije policijski službenik za preventivu, taktiku i metodologiju rada u Odsjeku za javni red. U Ured načelnika kao policijski službenik za zakonitost postupanja dolazi 2004., a od te iste godine do 2013. obnaša dužnost načelnika Odjela policije nakon čega postaje policijski službenik za maloljetničku delinkvenciju u PP Dubrovnik.

Novoizabrani načelnik PU dubrovačko-neretvanske 2006. godine dobio je novčanu nagradu MUP-a, za skupinu policijskih službenika, zbog iskazane visoke profesionalnosti kojom se osobito pridonosi stanje u RH.

Također, Pavličević je sudionik u Domovinskom ratu u razdoblju 1990. i 1991. godine kao pripadnik pričuvnog sastava Policijske uprave, a 1996. godine kao pripadnik aktivnog sastava. Ima status dragovoljca Domovinskog rata te je proveo 262 dana u ratu. Odlikovan je 1993. godine Spomenicom Domovinskog rata.

Popularni Članci