Ove sezone pojačavaju se medicinski timovi u velikom dijelu Županije

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Ugovor o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova u turistiskoj sezoni 2017. potpisan je danas u Palači Ranjina, a potpisao ga je župan Nikola Dobroslavić s načelnicima općina u DNŽ, Zavodom za hitnu medicinu DNŽ i nadležnim Domovima zdravlja u DNŽ. 

U ljetnom se periodu broj pučanstva višestruko povećava, što predstavlja opterećenje na zdravstvenu djelatnost. U cilju povećanja standarda zdravstvene zaštite turista, a temeljem zahtjeva struke i dogvora s predstavnicima lokalne samouprave, DNŽ je kao koordinator projekta odredila lokacije i način pružanja pojačane zdravstvene zaštite. Dodatni medicinski timovi, odnosno pripravnosti, će se organizirati u periodu od 1. srpnja do 31. kolovoza u Gradu Dubrovniku, Općini Mljet, Općini Ston, Gradu Korčuli, Općini Lumbarda, Općini Orebić, Općini Trpanj, Općini Slivno i Gradu Ploče. 

Za navedeni model utrošit će se ukupno 740 tisuća kuna. U tom iznosu DNŽ sudjeluje s 476 700 kuna, Ministarstvo turizma sa 123 300, a grado vi i općine s iznosima od 140 tisuća kuna. 

Popularni Članci