Počeo tjedan civilne zaštite

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U sklopu obilježavanja Tjedna civilne zaštite koji, u suradnji s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje Područnim uredom Dubrovnik, organizira Dubrovačko-neretvanska županija, zamjenica župana i zapovjednica Zapovjedništva civilne zaštite Marija Vučković i vođa ekipe specijalističke postrojbe civilne zaštite Skupine za spašavanje na vodi Nikša Kaleb posjetili su danas Osnovnu školu Opuzen u Opuzenu, stoji u priopćenju.

 Učenicima opuzenske osnovne škole, zamjenica župana, Marija Vučković govorila je o ulozi i ustroju civilne zaštite na području Dubrovačko-neretvanske županije te mogućim nesrećama koje mogu pogoditi područje juga Hrvatske.

Vođa ekipe Skupine za spašavanje na vodi Nikša Kaleb informirao je učenike o poslovima koje ronioci obavljaju u slučaju nesreća te im pritom pokazao dio ronilačke opreme kojom se koristi civilna zaštita i objasnio na koji način oprema funkcionira.

Predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje Područnog ureda Dubrovnik upriličili su edukaciju učenika Osnovne škole Ivana Gundulića. O radu žurnih službi i ustroju sustava zaštite i spašavanja učenici su imali priliku saznati od službenika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, pripadnika županijskih i gradskih postrojbi civilne zaštite, vatrogasnih postrojbi, Hrvatske gorske službe spašavanja, Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije te Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik.

Program Tjedna civilne zaštite nastavlja se i sutra kada će zamjenica župana Marija Vučković, zapovjednik Tima za logistiku Vitomir Bajac, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Dubrovačko primorje i DVD-a Slano posjetiti učenike Osnovne škole Slano u Slanom gdje će im predstaviti značaj i ulogu civilne zaštite te prikazati način rada osnovne vatrogasne opreme kojom se, tijekom intervencija, koriste vatrogasci.

Nogometna ekipa pripadnica županijskih postrojbi Civilne zaštite odigrat će utakmicu s ekipom Folklornog ansambla Linđo. Početak utakmice je u 18 sati u Sportskoj dvorani u Gospinom polju. Sat vremena kasnije, u 19 sati, sastaju se momčadi Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije i dubrovačkih novinara. Tom prigodom nastupit će i članovi Gimnastičkog kluba Dubrovnik.

Popularni Članci