POSLODAVAC Nije prijavio radnike, 100 tisuća kuna stavio u džep

Autor: Olja Ljubišić Autori fotografija: Ilustracija
Mladi direktor je osumnjičen za neisplatu plaća 12 državljana Bosne i Hercegovine, javlja Policijska uprava Dubrovačko-neretvanske županije. 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije 36-godišnjak je osumnjičen za više kaznenih djela i to povredu prava iz socijalnog osiguranja, zatim kazneno djelo neisplate plaće i kazneno djelo sprječavanje dokazivanja.

Utvrđena je sumnja da je u svojstvu direktora trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu, u radni odnos primio 12 državljana Bosne i Hercegovine koje nije prijavio nadležnom uredu za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, te im za razdoblje od sredine siječnja do početka ožujka ove godine  na ostvarene plaće nije obračunavao i uplatio obvezne doprinose i porez  u ukupnom iznosu od preko 68 tisuća kuna čime im je uskratio prava mirovinskog i zdravstvenog osiguranja.

Takođe se sumnjiči da desetorici svojih djelatnika nije isplatio plaće u ukupnom neto iznosu od gotovo 50 tisuća kuna.

Nadalje, sumnjiči se da je, s ciljem sprječavanja ili otežavanja dokazivanja, sredinom ožujka stupio u kontakt sa šestoricom spomenutih djelatnika, tražeći od njih da u javnog bilježnika ovjere izjavu kojom potvrđuju da nisu radili za njegovo trgovačko društvo, nudeći im za uzvrat isplatu svih neisplaćenih plaća.

Popularni Članci