POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE Pripadnici policije educirali mališane o prometnim pravilima (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: PU DNŽ
Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, u organizaciji Službe za sigurnost cestovnog prometa, Službe prevencije Ravnateljstva policije i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske danas je u Osnovnoj školi Vladimir Nazor u Pločama održana  preventivna aktivnost „Poštujte naše znakove“ koja se provodi u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

U sklopu akcije policijski službenici su zajedno s drugim nadležnim institucijama, organizacijama civilnog društva, umjetnicima i lokalnom zajednicom kroz interaktivan način educirali i informirali učenike najnižih razreda, ujedno najmlađe sudionike u prometu. Osim edukacije najmlađih, cilj ovog programa je senzibilizirati širu javnost o opasnostima kojima su izloženi najmlađi sudionici u prometu.  

Nakon edukativno-preventivne radionice „Poštujte naše znakove“ koju su vodili predstavnici Ravnateljstva policije  Marija Goatti i Mario Salopek djeca su imala priliku pogledati edukativno-scensku predstavu „Prvi koraci u prometu“ u izvedbi glumačke skupine „Mak-teatar“ iz Zagreba. Kroz cjelojutarnji program održane su i interaktivne radionice „Manje oružja-manje tragedija“, „Mali forenzičari“ i „Policajac prijatelj-pomagač“ koje su izvali policijski službenici dok su radionicu na temu  „Mala škola prve pomoći“ izveli predstavnici Crvenog križa Ploče. Osim toga, učenicima je prezentirana oprema i način rada vatrogasnog društva Ploče i Hrvatske gorske službe spašavanja.  Posebno oduševljenje kod djece izazvala je mogućnost vožnje mini autića koji su opremljeni kao veliki automobili koju su im omogućili predstavnici udruge „YUMICAR“ .

Osim djece i predstavnika škole, program su pratili i predstavnici Grada Ploče i predstavnici policije.

Popularni Članci