PROTEKLI TJEDAN NA CESTAMA Zabilježene 33 nesreće, smrtno stradao slovački državljanin

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Senad Hajdari
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su 33 prometne nesreće. Radi se o jednoj prometnoj nesreći koja je za posljedicu imala smrtno stradavanje jedne osobe, zatim 16 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i to 5 teže, a 14 lakše i 16 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 628 represivnih mjera od kojih izdvajamo 225 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 44 mjere zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 73 mjere zbog nepropisnog pretjecanja, 21 mjera zbog neregistriranog vozila i 17 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 8. srpnja u 22.55 sati, na državnoj cesti D-8 u mjestu Soline u Župi dubrovačkoj, sudjelovala su dva osobna vozila, slovačkih i dubrovačkih registracijskih oznaka. U prometnoj nesreći smrtno je stradao 43-godišnjak, dok je teže ozlijede zadobila njegova 53-godišnja suputnica, oboje državljani Slovačke.

Očevidom prometne nesreće rukovodila je općinska državna odvjetnica.

Popularni Članci