Roku Toliću produžen mandat na čelu Zračne luke Dubrovnik do okončanja natječaja: 'Odluka je na Vladi, poštovat ću je kakva god bude'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Skupštini Zračne luke Dubrovnik u Zagrebu jednoglasno je donijela odluku o produžetku mandata do okončanja postupka provedenog javnog natječaja, rekao je za Dubrovački dnevnik direktor Roko Tolić kojemu je ovo drugo produženje mandata na čelu Zračne luke.

Naime, ministar državne imovine Goran Marić u ožujku je raspisao natječaje za direktore zračnih luka, među kojima i dubrovačke, da bi u rujnu Toliću istekao direktorski mandat, a Vlada nije provela odluku o imenovanju. Tjedan dana nakon toga, na izvanrednoj Skupštini Zračne luke Dubrovnik u Zagrebu, Toliću je produžen mandat na mjesec dana, a on je bio jedini prijavljeni na natječaju. Tada je kazao kako će u tom roku biti okončan provedeni javni natječaj na osnovu kojega će se odabrati direktor na period od četiri godine.

Zračna luka Dubrovnik jedina nema izabranog direktora, a već drugi put dolazi do produženja mandata.

- Koliko će trajati izbor direktora teško mi je pretpostaviti jer sve je na odluci Vlade. To može biti na idućoj sjednici ili svake naredne. Svakako, Vlada će donijeti odluku, uvažavajući sve okolnosti o složenosti upravljanja Zračnom lukom i projekata koji se provode tako da će vjerujem pronaći najadekvatnijeg kandidata koji može osigurati da Zračna luka Dubrovnik i dalje ostane na putu uspješnosti - kazao je Roko Tolić dodavši kako ne može prejudicirati odluku Vlade o tome kad će biti imenovan direktor.

- Bit će kad bude. To je po meni sasvim normalno - naglasio je Tolić koji je pojasnio kako je razumljivo da je sam proces složen jer je riječ o jednom od strateški najznačajnijih poduzeća za čitav jug Hrvatske.

- Zračna luka je infrastrukturni oslonac turizma u najvećem dijelu jer visok postotak gostiju dolazi upravo preko nje, a turizam je gotovo gospodarska monokultura na krajnjem jugu. Onda je logično da se mora dobro odvagnuti odluka o odabiru prvog čovjeka jedne takve institucije - rekao je Roko Tolić koji je istaknuo kako je "apsolutno fokusiran na svakodnevni posao" te da je to o čemu jedino vodi računa.

- Mislim da naši rezultati pokazuju kako mi u Zračnoj luci Dubrovnik shvaćamo svoju ulogu. Već sada smo orijentirani na pripremu sljedeće sezone, premda ni ova još nije završila. Svi djelatnici Zračne luke su odradili herojski dio posla jer su radili u ovakvim složenim uvjetima rekonstrukcije zgrade, a obarali su se rekordi. Evo već za iduću sezonu možemo najaviti dodatno povećanje letova, dolazak novih avioprijevoznika i održavanje postojećih linija pa s optimizmom gledamo na budućnost Zračne luke Dubrovnik. Hoću li ja u tome svemu imati osobnu ulogu, odluka je na Vladi i poštovat ću je kakva god bude - zaključio je za Dubrovački dnevnik direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić.

A.Čakić

Popularni Članci