Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica na svečanom prijemu povodom Roš Hašane

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica nazočio je danas svečanom prijemu Židovske općine u Dubrovniku povodom blagdana Roš Hašane, 5778. židovske Nove godine.

Ovom prigodom predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica u ime gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića i Gradskog vijeća uputio je čestitku predsjednici Židovske općine u Dubrovniku Sabrini Horović i svim pripadnicima židovske vjeroispovijesti ističući kako Dubrovnik sa svim svojim vjerskim zajednicama uvijek može biti primjer suživota, tolerancije i otvorenosti.

Potrebica je između ostaloga istaknuo i kako su Židovskoj općini u Dubrovniku i svim njenim članovima vrata Grada Dubrovnika uvijek otvorena te da će se dosadašnja suradnja nastaviti i u budućnosti na zadovoljstvo svih.

Predsjednica Židovske općine Dubrovnik Sabrina Horović pozdravljajući sve okupljene kazala je kako Nova godina uz sve blagoslove donosi i kušnje s kojima se treba treba suočiti kako bi se krenulo dalje.

Čestitke su izrekli i predstavnici ostalih vjerskih zajednica, u ime Dubrovačke biskupije don Ivica Pervan, dubrovački imam Salkan ef. Herić, dubrovački paroh o. Stevan Kovačević, te župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

Popularni Članci