SASTALI SE FRANKOVIĆ, DOBROSLAVIĆ, NAČELNICI U Konavlima razgovarali o problemima županije

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Predstavnici svih općina koje gravitiraju Dubrovniku sastali su se u petak u sjedištu Općine Konavle u Cavtatu, a glavne teme razgovora bile su zajednički problemi i moguća rješenja do kojih će, složni su bili svi sudionici, lakše i brže doći zajedničkim nastupom i intenzivnom suradnjom.

Sastanak je održan na inicijativu župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića, gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića te načelnika Općine Konavle Boža Lasića, a osim njih, uz zamjenika konavoskog načelnika Iva Radonića te predsjednika Općinskog vijeća Iva Simovića, nazočni su bili i načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli, načelnik Općine Ston Vedran Antunica, načelnik Općine Trpanj Jakša Franković, načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić kao i načelnik Općine Janjina Vlatko Mratović.

Glavne teme sastanaka bile su prvenstveno komunalni problemi koji muče sve jedinice lokalne samouprave na jugu Hrvatske, a predstavnici općina, inače i suvlasnici javnih poduzeća koja posluju na njihovom području, iznijeli su svoje specifične probleme kao i viđenja rješenja.

''Izrazito mi je drago što se baš prvi od ovih sastanaka dogodio upravo u Konavlima, a vjerujem da je to samo jedan u nizu pokušaja rješavanja problema koji nas sve muče. Od odvoza smeća, do prometa, opskrbe vodom, izgradnje infrastrukture, brze ceste od Zračne luke u Čilipima do Dubrovnika, Pelješkog mosta... Razgovarali smo o svim gorućim problemima i pitanjima za krajnji jug. Grad Dubrovnik ne može bez općina jednako kao što općine ne mogu bez Grada'', rekao je načelnik Općine Konavle Božo Lasić.

Svi sudionici sastanaka su se složili kako će se s ovakvom praksom nastaviti i u budućnosti, a sve u svrhu pronalaženja što boljih i konstruktuvnijih rješenja.

Popularni Članci