SDP-OVA KANDIDATKINJA ZA NAČELNICU KONAVALA: U novu zgradu Općine ćemo useliti vrtić i školu!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Kandidatkinja za načelnicu Konavala Anita Ruso Glasnović uputila je priopćenje koje prenosimo u cijelosti. 

Svjedoci smo proteklih mjeseci kako se u Hrvatskoj govori o demografskoj obnovi, kako se nije prezalo nuditi tisuću eura po djetetu kao vješto predizborno PR obećanje koje se nije moglo realizirati. Obećanje – ludom radovanje, a oni na kojima svijet ostaje, na njima se najviše štedi.

Osnovna škola i vrtić u Cavtatu izgrađeni su 1980-te godine kao montažna građevina koja je trebala trajati do kraja devedesetih godina jer joj je vijek trajanja bio predviđen na dvadeset godina.

Škola danas radi u dvosmjenskoj nastavi. Prvi do četvrti razredi od 13 - 17:30, a peti do osmi 8:00-13:00.

Kao buduća načelnica, moj prvi i najvažniji zadatak je učiniti sve da pokrenem i dovršim izgradnju škole i vrtića u Cavtatu. Zgrada Općine koja je trenutno u izgradnji nije i ne može biti prioritetni projekt jer jedino dobra infrastruktura, rast ekonomije i samim time rast zaposlenih Konavoka i Konavljana znači boljitak Konavala. Dio prioritetne infrastrukture su vrtić i škola.

Obećavam da ću u novu zgradu Općine privremeno useliti vrtić i osnovnu školu i odmah početi izgradnju oronule škole i vrtića jer sam mišljenja da niti jedan političar ne bi trebao imati svoj ured sve dok nam je stanje u školi i vrtiću ovakvo kakvo jest, što možete vidjeti iz priloženih fotografija.

Djeca ne mogu čekati, političari i državne službe mogu! Djeca su naše najveće blago, a u kojim uvjetima rade naša djeca?

Popodnevna smjena najmlađih školaraca nema upaljeno grijanje usred zime. Roditelji strahuju i ne mogu zbrinuti djecu od sedam do deset godina u jutarnjim satima.

Stoga ću uvesti jednosmjensku nastavu i produljeni boravak u školama jer naša  djeca to zaslužuju.

To je zalog naše budućnosti, na njima svijet ostaje, a odgovornost sada leži na nama.

Cavtate, zajedno možemo bolje!!!

Srdačan pozdrav,

Anita Ruso Glasnović
Kandidatkinja za načelnicu Konavala
OO SDP Konavle

Popularni Članci