Svečano počela 14. Ljetna Škola filma Šipan

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ljetna Škola filma Šipan
Uvodnim koncertom Đanija Stipaničeva i Ragusevechie te svečanima otvaranjam sinoć je službeno započela 14. Ljetna škola filma Šipan.

U sklopu svečanog otvaranja prikazana su dva dokumentarca i to "Posao iz snova- Ljetna škola filma Šipan" autora Zorana Ćatića koji govori upravo o Ljetnoj školi filma Šipan te pitoreskini dokumentarac redatelja Ivana Ramljaka - "Kino otok" čija priča se temelji na ugašenim kino dvoranama na jadranaskim otocima. Uz projekciju ova dva filma na svečanom otvaranju predstavljeni su polaznici i voditelji ovogodišnjih radionica. Voditelji Andera Štaka, Marko Mikšić, Jura Troje, Noa Nikolić, Marc Ohrem Leclef i Domagoj Bogdan mnogobrojnoj publici ukratko su najavili što bi ih to moglo očekivati na svečanoj premijeri radova svih radionica koja je 14. kolovoza.

Same radionice, a ove godine ih je čak pet, rade već četiri dana i mali šipanski filmaši već su duboko u razvojima scenarija, analizama filmova i stvaranju svoje knjige snimana kao i početka samih snimanja.

U nastavku večernjih programa večeras se očekuje prošlogodišnji uradak radionice igranog filma "Otkačeni otok" te glavni film večeri "Vaiana - potraga za mitskim otokom".

Sutra u goste na Šipan stiže Le Petite festival, a centralni film večeri je film "Lav". U četvrtak u goste stiže Društvo dubrovačkih pisaca koje će prirediti ineteraktivno književno literalno večer s djecom u kojem će sudjelovati Boris Njavro, Anuška i Luko Paljetak. Centralni film ove večeri je film Vanče Klajkovića iz 1988. godine - film "Buža".

Ostatak programa do kraja ovogodišnje Ljetne Škole filma Šipan pogledajte ovdje.

Popularni Članci