TREBA RJEŠAVATI PROBLEMATIKU PROŠLOSTI' Ministar financija najavio otpis dugova građana

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Patrik Macek/PIXSELL
Ministar financija, Zdravko Marić, u intervjuu je za RTL rekao na koji način Vlada namjerava pomoći tisućama blokiranih građana.

Marić je istaknuo da se treba prevenirati kako se ne bi nastavio rast broja blokiranih građana, te da treba promijeniti određene zakonske ili podzakonske akte.

"Danas imate situacije da je čovjek blokiran za 200 kuna i taj je dug narastao na 2000 kuna. Razmišljamo i o promjeni Ovršnog zakona. No, ostaje ipak pitanje prošlosti, a imamo preko 330.000 blokirani, ukupni dug je preko 42 milijarde kuna. Sada treba gledati kako rješavati problematiku prošlosti. Najavili smo u programu Vlade da ćemo se baviti problematikom otpisa i otpusta dugova, poglavito onih manje vrijednosti. Međutim, smatramo da ćemo time obuhvatiti veći broj ljudi, poglavito onih koji su slabijeg socijalnog stanja. No, to mora biti i odgovoran pristup od strane Vlade, jer je pitanje kakvu poruku šaljete. Obveze i dugove se mora izvršavati, ali i recesija je učinila svoje te dobar dio ljudi nije ostao blokiran svojom nekakvom krivnjom", kazao je Marić za RTL.'

Popularni Članci