PRIPAZITE NA DVIJE STVARI Evo kako izbjeći srpanjsku gužvu u prometu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Pred nama je vikend u kojemu bi uobičajenu srpanjsku gužvu u prometu dodatno mogla otežati i najavljena bura.

Iz Hrvatskog autokluba, prenosi Index.hr, upozoravaju na probleme koji bi se mogli pojaviti na cestama u idućih nekoliko dana.

"Iza nas su dva srpanjska vikenda koji su donijeli gužve na glavnim cestovnim pravcima, osobito na graničnom prijelazu Macelj i zagrebačkoj obilaznici (A3) prema naplati Lučko, a takvo će se stanje u prometu nastaviti i ovoga vikenda jer će mnogi građani Hrvatske krenuti na odmor, ali i zbog početka odmora u dijelu Nizozemske, Švicarske i Njemačke. Mnogi će izabrati neko od turističkih središta na Jadran ili će prolaziti kroz Hrvatsku prema odredištima na istoku Europe", piše u priopćenju iz HAK-a.

"Još prošle godine smo primijetili da mnogi turisti izbjegavaju putovanje vikendima, odnosno subotom i nedjeljom zbog velikih gužvi te za odlazak i povratak s odmora izabiru petak ili ponedjeljak, a takva je praksa nastavljena i ove godine", dodaje se u priopćenju.

Iz HAK-a naglašavaju kako se vrhunac pojačanog prometa očekuje danas, od jutra u smjeru mora, a popodneva u smjeru unutrašnjosti, također, tijekom nedjelje jači promet očekuje se u popodnevnim satima u smjeru unutranjosti.

Prema prognozi DHMZ-a i HRT-a od četvrtka do nedjelje na Jadranu je moguća jaka bura uz olujne udare koja bi mogla donijeti velike probleme u prometu i ograničenja za pojedine skupine vozila na:

- A1 Zagreb-Split-Ploče u zoni tunela Sveti Rok
- A6 Rijeka-Zagreb na dionici čvor Delnice – čvor Kikovica
- te na Jadranskoj magistrali na dionici Bakar-Novi Vinodolski-Senj-Karlobag-Sveta Marija Magdalena/Tribanj
- Most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku.


Na Jadranskoj magistrali (DC8) nema obilazaka za pojedine skupine vozila zbog čega ta vozila moraju pričekati da se vremenski uvjeti normaliziraju kako bi nastavili svoje putovanje.

comments powered by Disqus

Popularni Članci