ZA ZAJEDNIČKO DJELOVANJE I RAZVITAK Održana redovna skupština Jadransko-jonske euroregije

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DNŽ
U hotelu Hilton Imperijal održana je četrnaesta redovna skupština Jadransko-jonske euroregije koja je okupila predstavnike 28 članica lokalne i regionalne samouprave iz država u okruženju jadranskog i jonskog mora.

Usvojeno je Izvješće za prethodnu godinu te Plan i Proračun za 2017. godinu, koje je predstavio predsjednik Udruge župan Nikola Dobroslavić.  Prihvaćena je inicijativa o pristupanju udruzi novog člana Županije Zapadnohercegovačke, kao i partnerstvo konzorcija triju talijanskih sveučilišta CURSA. Na Skupštini je, među ostalim, bilo riječi o sudjelovanju Udruge u programima europske prekogranične suradnje te o Strategiji EU za Jadransku i Jonsku regiju. Također, prihvaćena je inicijativa iz Grčke o Deklaraciji za pametne otoke.

Jadransko-jonska euroregija je udruga jedinica teritorijalne samouprave, u pravilu prve razine ispod državne razine, na području Talijanske Republike, Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Crne gore, Republike Albanije i Republike Grčke. Članice zajedničkim djelovanjem kroz razne oblike međunarodne suradnje nastoje potaknuti, pospješiti i ostvariti razvitak na području Jadransko-jonske regije radi stvaranja perspektive poboljšanja kvalitete života i standarda njezinog stanovništva.

Popularni Članci