Svečanost proglašenja pobjednika u natjecanju 'Europska turistička zvijezda' kao dijelu 2. Festivala turizma i strategije, koji se do subote 30. travnja održava u Dubrovniku, održana je večeras, u tvrđavi Revelin. 

U sklopu svečanosti najboljim projektima/gradovima bit će dodijeljene posebno dizajnirane nagrade i priznanja. Svi gradovi sudionici Festivala, njih 17, prijavili su svoj projekte na ovo natjecanje.

Sudionici Drugog Europskog festivala strategije i turizma uz Dubrovnik i Rueil Malmaison su: Bad Homburg, Njemačka; Bromla, Malta; Chisinau i Orhei, Moldavija; Ferrara, Italija; Graz, Austrija; Herceg Novi i Kotor, Crna Gora; Le Touquet, Nimes, Ouistrehem Riva-Bella, Rueil-Malmaison, Francuska; Plovidv, Bugarska; Požarevac, Srbija; Sarajevo, Bosna i Hercegovina; Solin i Zagreb, Hrvatska.

Nagradu za najveće postignuće u tiskovinama dobio je grad Chinishau, Moldavija, za najbolje audiovizualno dostignuće Kotor, za najbolji digitalni medij Ouistrehem Riva-Bella, Francuska, za najbolju strategiju događanja Zagreb, za najbolje dostignuće u 'spin off' proizvodnji Le Touquet, Francuska, a za očuvanje baštine Nimes, Francuska. Uručena je i posebna nagrada žirija koju je dobio grad Orhei, Moldavija. 

Inače, Festival se u Dubrovniku održava prvi put, a prošle je godine pokrenut na inicijativu gradonačelnika Andra Vlahušića i gradonačelnika francuskog prijateljskog grada Rueil Malmaisona Patrica Olliera.


Cilj festivala, čije će domaćinstvo i organizaciju naizmjenice dijeliti ova dva grada, je okupiti predstavnike europskih gradova kako bi razmijenili svoja iskustva i različite strategije pomoću kojih se može unaprijediti jedna od najvažnijih i najnaprednijih industrijskih grana – turizam, ove godine s posebnim osvrtom na valorizaciju i zaštitu baštine i strateško promišljanje turizma i kulture.

Kako je bilo na svečanosti u Revelinu, pogledajte u fotogaleriji. 

Popularne Galerije