VESELO NA STRADUNU Hrpa ljudi uživala u Festi od kamenica, stigla i Šimac Bonačić (FOTO/VIDEO)

Autor:dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović , Julia Mačinković

U mjesecu kad su kamenice iz Malostonskog zaljeva najukusnije, Turistička zajednica grada Dubrovnika pobrinula se ponuditi ove čarobne plodove mora i na Stradunu.

Tako su se brojni građani i turisti prošetali do Straduna gdje se održala prva ovogodišnja Festa od kamenica i degustacija vina.

Na manifestaciji su sudjelovali školjkari i vinari iz Malog Stona, i to školjkarstvo 'Mušula', vlasnika Cvijetka Matkovića, obrt za uzgoj školjaka 'Štica' vlasnika Iva Bautovića, školjkarstvo 'Petar' vlasnika Josipa Bazdana, obrt za uzgoj školjaka 'Šotro' vlasnika Stijepa Grljevića, vinarija 'Andrović' vlasnika Marija Androvića.

Festu od kamenica svojim je nastupom uveličao i Folkorni ansambl Linđo, posljednjim u ciklusu Subotnje jutro u Gradu - zima 2016./2017. Riječ je o programu koji je bio namijenjen zimskim turistima u Dubrovniku i koji je uključivao besplatni razgled i nastup folkora.

Na Festu od kamenica stigla je i Tatjana Šimac Bonačić, kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Dubrovnika, a tko je još bio provjerite u fotogaleriji i videozapisu.

 

Popularne Galerije