BOŽO MILETIĆ: Bit ćemo glas svih građana, obrtnika i poduzetnika, glas koji se ne prodaje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik Božo Miletić na lokalne izbore 2017. izlazi na listi Mosta. 

Zašto ste se odlučili za stranku Most i njihovu listu? Jeste li im se priklonili zbog njihove nacionalne beskompromisne politike ili zbog njihova kandidata Mara Kristića?

Most nezavisnih lista je sačinjen od osoba koje su svojom dosadašnjim radom kao saborski zastupnici i ministri pokazali kako ne gledaju svoju osobnu korist već su dokazali kako se zalažu za boljitak društva u cjelini, a to su potvrdili riskirajući svoje stolice, kako u Vladi, tako  i u Hrvatskom saboru. Mara Kristića poznajem jako dugo, kad god sam razgovarao s njim kao članom Gradskog vijeća Grada Dubrovnika te mu ukazivao na određene situacije koje bi se kroz Gradsko vijeće trebale poboljšati, uvijek je bio tu, spreman pomoći i stati u zaštitu „malog čovjeka“. 

I vi ste obrtnik, vjerojatno ćete se boriti za prava obrtnika i drugih poduzetnika na tržištu?

Nažalost, zbog postojećih zakonskih okvira danas je teško biti obrtnik i poduzetnik općenito. Određuju se cijene i zone javnih površina kako politika hoće, a pri tome se ne dopuštaju određene beneficije lokalima koji cijelu godinu rade i drže osoblje na platnoj listi, zbog čega svaka šupa može dobiti uvjete za lokal i slijedom toga i stolove na javnoj površini. Zašto nitko ne pita trgovce koji su njihovi problemi na terenu i kako ih u konačnici riješiti.Nakon što postane gradonačelnik, na temelju vlastitog iskustva vjerujem kako se to neće promijeniti i kako će Kristić nastaviti nositi Grad u srcu, a ne u špagu! 

Na trećem ste, izglednom mjestu za ulazak u Gradsko vijeće. Što vam je cilj, kakvo Gradsko vijeće vidite za četiri godine, što biste promijenili?

Moj cilj nakon ulaska u Gradsko vijeće je razgovarati sa svima u interesu zajednice, a posebice s onima o kojima se odlučuje na sjednicama. Jamčim i čvrsto obećavam kako se odluke neće donositi stihijski već ćemo uvijek uključiti struku u izradu bilo kakvih pa i najmanjih odluka koje Gradsko vijeće donosi. Nadam se, uz dužno poštovanje starijim kolegama gradskim vijećnicima, kako je došlo vrijeme za promjene i rekao bih za smjenu generacije, jer vrijeme je da se uz struku uključi i mladost, a sve kako bismo upotrijebili iskustvo starijih te svoje znanje usmjerili ka rješavanju ozbiljnih problema koji muče žitelje ovoga grada.

Idete na izbore, nisu vam prvi, ali ste uvjereni da će biti uspješni?

Shvatili smo kako je politika uvučena u sve pore društva te kako u Gradskom vijeću uglavnom sjede ljudi koji donose odluke u ime svih nas pa i u ime onih koji su dosta puta lijeni izaći na biračka mjesta i zaokružiti neko od ponuđenih imena na glasačkom listiću. Zato smo i na prijevremenim lokalnim izborima 2015. godine izašli s listom obrtnika i poduzetnika.

Cijeli intervju pročitajte u besplatnom Vodiču kroz izbore 2017. Dubrovačkog dnevnika kojeg možete pronaći u Pemovim butigama, a uskoro i na kioscima Tiska!

Popularni Članci