ISPRAVAK NETOČNOG TURIZMA Je li Frano Matušić najsposobniji HDZ-ovac iz Dubrovnika?

Autor: Nikša Klečak Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
Dobili smo i drugu važnu osobu iz Dubrovnika u hrvatskoj Vladi. Našoj Vladi. Andrej Plenković, izabrani premijer s liste HDZ-a je sada hrvatski premijer, premijer i HDZ-a, i SDP-a kao i svih drugih parlamentarnih stranaka u Hrvatskoj. On je premijer cijele Hrvatske, svih građana, neovisno o tome koje ideologije bili i nebitno od toga za koga su na prethodnim izborima glasovali.

No, imenovanje Frana Matušića na mjesto državnog tajnika za turizam nije problem isključivo hrvatskih građana, nego u isto vrijeme loša odluka Plenkovićeve Vlade i šaka u oko svim sposobnim i poštenim članovima HDZ-a, posebno iz Dubrovnika i Dubrovačko - neretvanske županije. Njih ima mnogo. 

Frano Matušić je imenovan Državnim tajnikom u resor s kojim nikada nije imao veze, osim što ima iskustva s putovanjima. U putovanjima o trošku Države državni je rekorder. Njegove ispravke netočnih navoda plaćali smo suhim zlatom, a samo zato jer se naš dubrovački Državni tajnik boji letjeti s avionom.

Strah od letenja nije se pokazao i kada je, ponovno o trošku poreznih obveznika, putovao u Ameriku ili kada je postao promatrač u EU.

O Matušiću se špekuliralo kao o tajniku pri Ministarstvu vanjskih poslova, ali je očito Plenković shvatio kako bi naš Frano mogao pribjegavati starom štosu 'straha od letenja', pa da bi Europu i svijet otputovao u automobilu i nabio Državi velike troškove.

Stoga je Državni tajnik u Ministarstvu turizma – smjer turist bio idealna pozicija za Dubrovčanina Frana Matušića koji će sada primjerice zdušno braniti stav ministra financija Mamića o povećanju porezne stope u ugostiteljstvu.

Naša Vlada Dubrovniku svake godine uzima na račun PDV-a preko 200 milijuna kuna, a sad ostaje za vidjeti što će ti Dubrovčani u Vladi i na visokim pozicijama napraviti za Dubrovnik i turizam. Hoće li se suprotstaviti povećanju PDV-a u ugostiteljstvu, hoće li se izboriti za zimske i ostale linije u zračnom prijevozu o kojima ovisi dubrovački turizam? Hoće li nastaviti kritizirati dubrovačke projekte poput Zimskog festivala zbog kojega je negodovalo Ministarstvo kulture kojemu je na čelu, naravno opet tko drugi nego jedna Dubrovkinja. Ipak, za razliku od Matušića u turizmu, stručna za svoj resor. 

No, hvala na svemu  Andrej, ali dosta bi bilo Dubrovčana. Bar ovih koje u zadnje vrijeme imenujete. Možda da ipak zavirite prije kadroviranja u člansku evidenciju pa bi se moglo dogoditi da dobijemo nekoga kvalitetnijega od Matušića u Ministarstvu turizma. Sigurno bi se u stranačkoj evidenciji  pronašli iskusniji i časniji ljudi od jučer imenovanog glazbenika koji od iskustva u turizmu ima maturu iz srednje škole i rad na recepciji.

Popularni Članci