OSVRT Robin Hood podbacio

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Nova ekranizacija Robina Hooda koja pokazuje njegove početke, danima je za posjetitelje i stanovnike zbog potreba snimanja zatvarala Stradun, mnogi su jedva čekali napokon vidjeti film i pitali se kad će premijera. Bolje da nisu.

Film, iako je vrhunske produkcije i pun lijepih lokacija, nije ispunio sva očekivanja. Premalo radnje, previše akcije? Loša gluma glavnog glumca? Nerealne fizičke aktivnosti.

Svi se sjećaju Ksene ratnice i znaju da Robin Hood to nije, ali u ovom filmu to izgleda želi biti. Sam na vojsku od više desetaka vojnika naravno nadvladava, skače s jednog kraja zidine na drugi bez i najmanjeg problema. Iako su se scenaristi izrazito potrudili u pronalasku lokacija za film tog je truda manjkalo u razvijanju radnje i pisanju dijaloga, a ni malo iskusniji glavni glumac ne bi škodio.

Naravno nije izostalo i sad već moderno prikazivanje Crkve kao velikog negativca te svakog svećenika kao korumpiranog. Razočarani su bili i statisti koji se nisu pronašli u scenama. Najbolji pokazatelj svemu ovome je i ocjena na IMDB gdje je od mogućih 10 ovaj film dobio ocjenu 5,4. Sve u svemu dva sata konstatnog pitanja ''je li gotovo više'' i ''jesam li ja ovo zalutao na neki Marvelov film''?

Stijepo Obradović

Popularni Članci