'BILA SAM NEMOĆNA' Glumica koja je gola hodala Dubrovnikom opisala što joj je napravio poznati producent

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: screenshot, YouTube
Nakon niza glumica koje su optužile holivudskog producenta Harveya Weinsteina za seksualno zlostavljanje, svoje iskustvo je na Twitteru opisala i Lena Headey, koja je utjelovila Cersei Lannister u "Igri prijestolja". Njena priča nažalost sad već zvuči jako poznato.

Kako je napisala, Weinsteina je upoznala na Filmskom festivalu u Veneciji 2005. godine, gdje je promovirala film "Braća Grimm", u kojem je glumila s Mattom Damonom i Heathom Ledgerom. Tvrdi da ju je redatelj filma Terry Gilliam mobingirao, a potom je Weinstein, u to vrijeme suosnivač Miramaxa, zatražio da ona prošeće malo s njim.

"Stao je i davao mi prilično sugestivne komentare, na koje sam se samo nasmijala. Bila sam šokirana, sjećam se da sam mislila: 'Ovo mora biti šala'. Rekla sam mu nešto poput:'Ma daj, čovječe. To bi bilo kao da se ljubim s tatom. Hajmo na piće i naći ostale'", napisala je.

Nakon toga više nije angažirana ni na jednom Miramaxovom filmu, ali nažalost to nije bio jedini susret s Weinsteinom.

Godinama kasnije sreli su se u hotelu.

"Sljedeći put bili smo u Los Angelesu, godinama kasnije. Uvijek sam mislila da nikad više neće pokušati nešto sa mnom, ne nakon što sam se nasmijala i rekla: 'Ni za milijun godina'. Vjerovala sam da poštuje moje granice i da možda želi razgovarati o poslu. Zamolio me da se nađemo na doručku. Jeli smo, razgovarali o filmovima i njihovom snimanju. Pitao me nekoliko pitanja o mom ljubavnom životi. Vratila sam razgovor na nešto manje osobno. Otišao je na WC, vratio se i rekao: 'Hajmo do moje sobe, želim ti dati scenarij'. Došli smo do lifta i energija se promijenila. Cijelo tijelo bilo mi je uznemireno, lift se penjao, a Harvey je rekao: 'Ne zanima me ništa drugo osim posla, nemoj misliti da sam te zvao zbog nekog drugog razloga. Ništa se neće dogoditi'. Ne znam zbog čega sam tad progovorila, jednostavno sam osjećala da ne želim da mi se približava. Šutio je dok sam govorila. Bio je bijesan.

Izašli smo iz dizala i krenuli prema njegovoj sobi. Držao je ruku na mojim leđima, gurao me naprijed bez riječi, osjećala sam se nemoćnom. Pokušao je otključati sobu, li ključ nije radio i pobjesnio je. Vratio me u lift, gurao me kroz hotel do parkirališta, snažno me držeći za ruku. Platio mi je taksi i šapnuo na uho: 'Nikome ni riječi o ovome. Ni menadžeru ni agentu'. Ušla sam u auto i plakala", napisala je. 

Izvor: Index.hr

Popularni Članci