DANAS SE OTVARA ZIMSKI FESTIVAL! Kućice na Stradunu, programi u Lazaretima, evo što vas danas čeka

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Paljenjem prve adventske svijeće i dekorativne blagdanske rasvjete, danas započinje 6. Dubrovački zimski festival. U koncertnom nastavku večeri otvaranja festivala, na Stradunu u 21 sat nastupaju popularne The Frajle. 

Paljenje prve adventske svijeće - svijeće nade bit će održano u 19:30 sati ispred katedrale. Program paljenja adventskih svijeća odvijat će se subotom navečer uoči svake nedjelje došašća s početkom u 19:30 sati. Ovu subotu molitveni dio predvodi Župa sv. Križa iz Gruža, a prvu svijeću na adventskom vijencu zapalit će gradonačelnik Mato Franković, nakon čega slijedi druženje uz prikle i čaj.

Grad će u punom blagdanskom ruhu zasjati paljenjem svečane blagdanske rasvjete u 20 sati na Stradunu uz nastup Dječjeg zbora Dubrovnik, Radionicu kolende i božićne pjesme te Renesansnu glazbenu radionicu Doma Marina Držića. Program u nastavku donosi koncert The Frajli – četiri dame, jedan show, od 21 sat na Stradunu.

Turistička zajednica grada Dubrovnika, u sklopu programa „Subotnje jutro u Gradu“, već tradicionalno poklanja svim građanima i posjetiteljima besplatno turističko razgledavanje grada uz nastup Folklornog ansambla Linđo. Okupljanje je u subotu, 30. studenoga u 10 sati ispred ureda TZ-a na Pilama, dok će nastup FA Linđo biti u 11:30 sati ispred crkve sv. Vlaha. Program „Šarena zima u Uvali“ započet će također sutra u 10:45 sati povorkom kroz Uvalu Lapad uz Gradsku glazbu i Mažoretkinje grada Dubrovnika, a uslijedit će otvaranje klizališta u 11 sati uz nastup Plesnog studija Lazareti. Za vrijeme trajanja festivala, lapadskom šetnicom prometovat će Adventski vlakić, besplatan za sve putnike, dok je radno vrijeme klizališta svakim danom od 9 do 22 sata.

Novost ove godine je prigodan adventski program koji Dubrovačka baština organizira na platou u Lazaretima, a otvara se danas u 18 sati uz prigodnu glazbu, ples i besplatni tratamenat. Sudjeluju FA Linđo, Župske mažoretke, Plesni studio Lazareti, gradska straža i DJ Vjerevica, a u suradnji s Ugostiteljskom školom bit će podijeljeno više od stotinu porcija šporkih makarula uz čašu vina.

Popularni Članci