Deep Dish pizza Chicago style

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Autor ovog recepta kaže kako ga je na ovaj recept dovela ljubav prema pizzi i prema Chicagu.

Sastojci

Za četiri osobe

Tijesto:

 1/2 kg brašna za dizano tijesto

 1 vrećicu(7g) suhog kvasca

 1 žličica soli

  mlake vode

  prstohvat šećera

Umak:

 2 žlice maslinovog ulja

 2 češnja češnjaka

 2 dcl umaka od rajčice

 1 glavica crvenog luka

 1 žličica bosiljka

 1 žličica oringana

 1 žličica soli

 1 žličica šećera

 2 žlice crnog vina

Punjenje:

 200g Talijanske salame ( šunke za pizzu)

 100g kulena ( kobasice)

 200g gljiva

 1 glavica luka

 1 zelena paprika

 1 parmezan

 200g mozzarele

 200g gaude

 1 žlica kukuruza

Priprema:

Tijesto za pizzu

Možete raditi kako inače radite. Evo samo upute za one koji još uvijek nisu sami radili tijesto.
Suhi kvasac pomiješati s malo šećera i brašna i malo tople vode.
Staviti da se kvasac digne (10min)
Brašno prosijte u posudu dodajte sol i uzašli kvasac i toplu vodu, toliko tople vode da umiješate glatko tijesto. Prekrijte toplom krpom i stavite na toplo mjesto 30 minuta.

Umak

Luk i češnjak sitno nasjeckajte i propirjajte na ulju. Dodajte umak od rajčice, sve začine i vino.

Postupak:

Kad je tijesto gotovo, podijelite na jedan veći dio, i jedan manji.
Uzmite kalup za torte (26cm i veći) ili neku veću posudu za pečenje s visokim rubom
Veći dio tijesta, stavite preko kalupa i oblikujte ga po kalupu, neka malo tijesta izlazi preko.

Na dno tijesta stavite pola umaka. Na umak posložite pola punjenja. Punjenje možete izrezati na kockice, a možete jednostavno slagati, na vrh stavite sir i  parmezan.

Drugi dio tijesta razvucite (tanje) na širinu kalupa, i staviite preko prve polovice punjenja spojite vanjski rub doljnjeg tijesta sa drugim tijestom, tako da ostane malo viši rub,

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i stavite prvi dio peći 25 minuta. Nakon toga izvadite pizzu i stavite drugi dio umaka i drugi dio punjenja, gore posložite sir i parmezan i pecite još 10 minuta ( dok površina ne postanezlatno smeđa)

Kad se ispeće skinite kalup i pustite da malo odstoji.
Tada režite na fete.

Dobar tek!

Izvor: coolinarka.com

Popularni Članci